В нашій родині справжня домашня ковбаса найбільш улюблена страва. Я і досі пам’ятаю, як в далекому дитинстві ми їздили у село до дідуся з бабусею коли вони різали свиню. Зроблені після цього смачні домашні ковбаски просто не можливо забути. В наш час все простіше, хоча і не так смачно. Не тільки готовий свинячий фарш, але і сиру готову ковбаску легко можна купити у супермаркеті чи на ринку. Все що залишається зробити в домашніх умовах, це обсмажити полуфабрикат на сковороді чи запекти у духовці. Але, щоб смажена домашня ковбаса на сковороді вийшла дійсно смачна, потрібно знати як це зробити правильно. Адже обсмаження ковбаси, як і інші процеси в кулінарії, має свої секрети та тонкощі. Цей перевірений рецепт з покроково зробленими фото покаже як правильно приготувати домашню ковбасу на сковорідці.
Інгредієнти: Вода, Рослинна олія, Сира свиняча ковбаса
Для приготування страви потрібні такі інгредієнти:
- вода – 2-3 ст.л.;
- сира свиняча ковбаса – 1 кільце;
- зелень петрушки – для прикрашання страви;
- рослинна олія – 2-3 ст.л.
Якщо ви збираєтесь приготувати ковбаску самостійно, доведеться підготувати свинячий фарш. До нього потрібно додати сіль і спеції, після чого – начинити кишку готовим фаршем. Готову начинену ковбасу потрібно зв’язавши з двох відкритих кінців нитками. Крім того, можна придбати вже готову але сиру ковбасу. Такий напівфабрикат я і буду смажити на сковороді.
Як смажити домашню ковбасу на сковороді
На сковорідку з розігрітою рослинною олією викладаємо кільце домашньої ковбаси та зменшуємо вогонь.
Попередньо не забудьте зубочисткою проколоти ковбасу в різних місцях. Це надасть можливість соку, що почне виділятись з ковбаски, витікати. Оболонка ковбаски, при цьому, не почне лопати та залишиться цілою, а готова смажена домашня ковбаса буде не тільки смачна, але і збереже гарний вигляд.
Обсмажуємо ковбасу з обох боків до яскравого золотистого відтінку.
Після цього, треба додати в сковорідку декілька столових ложок гарячої води. Продовжуємо тушкування під кришкою, поки вся рідина із сковороди не випарує.
Виймаємо готову смажену ковбасу та кладемо на паперову серветку чи рушник. При бажанні, салфеткою видалити зайвий жир можна і зверху страви.
Подавати таку смачну смажену ковбасу можна як у холодному вигляді, так і як гарячу страву. Якщо домашня смажена ковбаска подається як холодна закуска, то її потрібно повністю остудити і тільки так нарізати та сервірувати.
При подаючи на стіл, можна прикрасити страву свіжою зеленню. Коли ж смажена домашня ковбаса подається на гаряче, то разом з нею подають картопляний чи рисовий гарнір.
Смажена домашня ковбаса – відео-рецепти
Цей відео-рецепт надає вам можливість дізнатись не тільки про те як смажити ковбаски в домашніх умовах, але і навчить їх робити з свинячої шийки.
Наступний відео-рецепт смаженої домашньої ковбаси відрізняється від попереднього за складом початкових інгредієнтів.
А це відео-рецепт смаженої ковбаски з курячого м’яса.