Заварний крем використовується для приготування багатьох десертів. Тому пропонуємо рецепт дуже швидкого приготування заварного крему в мікрохвильовці. Цей крем готується за 5 хвилин. Щоб його зробити, треба взяти наступні інгредієнти:
Інгредієнти: Борошно пшеничне, Ваніль, Жовток, Молоко, Цукор
- жовток яєчний – 2 штуки;
- цукор – 2-3 столових ложки;
- борошно пшеничне – 1 столова ложка;
- молоко (мінімум 3,2%) – 150 міліграмів;
- ваніль – на кінчику чайної ложки.
Як приготувати заварний крем на жовтках в мікрохвильовці за 5 хвилин
Спочатку необхідно збити жовтки з цукром та ваніллю. Збивайте інгредієнти вінчиком, доки не з’явиться невелика піна.
Потім додайте 1 столову ложку борошна та далі збивайте до однорідності.
Далі підігрійте в мікрохвильовці молоко так, щоб воно стало теплим (приблизно 36-ти градусів). Беріть молоко з найвищим відсотком жирності.
Після цього додайте молоко, перемішайте і поставте крем в мікрохвильовку на 3-3,5 хвилин. Не забувайте діставати його кожні 60 секунд і перемішувати, аби не з’явилися грудочки.
Готовий крем стане достатньо густим, а коли охолоне – загусне ще більше. Пам’ятайте про це під час приготування.
Особливість крему полягає в тому, що він добре пахне та має приємний жовтий колір.
Якщо хочете, можете додати вершкове масло, але від нього крем стане набагато жирнішим.
Використовуйте цей рецепт, і процес приготування тортів та десертів значно пришвидшиться.