Яблучний мус з желатином і фруктозою – це смачний та низькокалорійний десерт, який легко приготувати.
Інгредієнти: Желатин, Кориця, Фруктоза, Яблука
Пропонуємо вам рецепт холодного приготування такого мусу. На відміну від гарячого варіанту, десерт буде містити менше калорійних інгредієнтів, а його смак зовсім не зміниться.
Як приготувати яблучний мус в домашніх умовах
Спочатку желатин треба замочити в холодній кип’яченій воді. І лишити як мінімум на 30 хвилин. Час від часу помішуйте його, щоб він набухав рівномірно.
Яблука необхідно помити, добре витерти, зняти з них шкірку та позбавити серцевинок.
Після цього поріжте фрукти на кубики.
Збризніть яблука лимонним соком, щоб вони стали ароматнішими і не темніли. Шматочок, з якого сік вичавлювали, можна покласти в ємність до яблук, аби вони ще більше просякнули лимонним ароматом. Тепер можна відправляти яблука на запікання.
Яблука мають стати м’якими та трохи зарум’янитися.
Після цього яблука необхідно перекласти в блендер та посипати їх корицею.
А далі перетворіть яблука на пюре.
Тепер відкладіть в окрему мисочку приблизно третину розмоченого желатину, додайте 2-3 столових ложки фруктози і трохи гарячої води з чайника.
Далі нагрійте сироп до розчинення желатину, не доводячи до кипіння. Для цього краще використати водяну баню або пароварку.
Ввімкніть мультиварку на режимі Пар на 10 хвилин – і ваш сироп готовий.
Після цього додайте до нього яблучне пюре.
І можна починати збивати мус.
Щоб яблучний мус на желатині швидше став пишним і зміцнів, його бажано одночасно зі збивання охолоджувати, наприклад, помістивши стакан блендера в холодну воду.
Також в воду можна покласти лід або акумулятор холоду з морозилки.
Визначити мус можна по тому, що він посвітлішає, збільшиться в об’ємі в 2-3 рази і буде добре тримати форму.
Тепер лишилося викласти мус в форми та поставити в холодильник на 1-1,5 години.
Ось і все, ваш легкий та смачний десерт готовий.
Смакуйте мус самі та пригощайте рідних.