Смачний в’ялений пеленгас в домашніх умовах

Це дуже простий і смачний рецепт, який обов’язково сподобається любителям рибки. Для його приготування вам не знадобиться нічого особливого, а страва вийде просто чудовою. В’ялений пеленгас може виступати смачною закускою до пива, або ж просто закускою, якою можна насолодитися, вживаючи будь-які напої. Така рибка сподобається вам, родині і друзям. Тож, зараз ми вам розкажемо простий і смачний рецепт приготування.

Для приготування вам треба взяти:

  • риба пеленгас- 400-500 грамів;
  • сіль звичайна (не йодована) – 1 столова ложка з гіркою;
  • шпажки дерев’яні;
  • картонний ящик.

Сушений пеленгас.

Як чистити пеленгаса

Щоб обробити рубку, спочатку з неї треба зняти луску та вичистити нутрощі. Далі вирізати голову і витягнути черевця. Якщо ви збираєтеся готувати юшку, можете не викидати нутрощі, адже саме на них виходить дуже смачна перша страва.

В'ялений пеленгас в домашніх умовах

Розріжте рибу на шматочки довжиною близько 5-ти сантиметрів.

В'ялений пеленгас в домашніх умовах

Як засолити пеленгаса в домашніх умовах

Далі складіть шматочки в ємність, яку ви обрали для засолювання. Викладайте рибку дуже щільно та акуратно.

Пересипте шматочки сіллю і лишіть на 60 хвилин. Цього часу достатньо, аби рибка ввібрала сіль та пустила сік.

солоний пеленгас

Далі поставте зверху тарілку, притисніть її і відправте рибку в холодильник, щоб засолилася.

Як в’ялити пеленгаса

Далі шматочки треба дістати, видалити з них зайву рідину за допомогою паперового рушника і нанизати на шпажки.

В'ялений пеленгас в домашніх умовах

Далі поставте шпажки на якийсь контейнер та відправте цю конструкцію в тепле, сухе і добре провітрюване приміщення.

сушений пеленгас

Через 1-2 доби пеленгас буде повністю готовий до вживання.

В'ялений пеленгас в домашніх умовах

Ось і все, як ви бачите, можна дуже легко в’ялити пеленгаса, щоб потім насолоджуватися його прекрасним смаком разом з родиною та друзями.