Пісний борщ — це традиційна українська страва, яка відмінно підходить тим, хто дотримується дієти та посту. Жінкам, які хочуть трохи схуднути перед новорічними святами, рецепт такого борщу буде актуальним. А взагалі, першу страву потрібно їсти кожного дня, особливо взимку. Вона не тільки насичує організм вітамінами, але й зігріває. Запашний український борщ, зварений з одними овочами та томатним соком, відмінно справляється з цими завданнями. Обов’язково приготуйте такий насичений пісний борщ, а простежити всі етапи приготування Вам допоможуть покроково зроблені фото.
Інгредієнти: Борошно пшеничне, Буряк, Зелень, Картопля, Лимонна кислота, Морква, Рослинна олія, Сіль, Спеції, Томатний сік, Цибуля, Часник
Кухня: Українська кухня
Отже, нам потрібно:
- картопля – 5-6 штук;
- капуста – 150 грамів;
- буряк – 1 штука;
- морква – 1 штука;
- часник – 1 зубок;
- цибуля ріпчаста – 1 штука;
- томатний сік – 1 стакан;
- рослинне масло – 1 ст. ложка;
- борошно пшеничне в / с – 1 ст. ложка;
- спеції – 0,5 ч. ложки;
- сіль – 1-2 ч. ложки;
- лимонна кислота – на кінчику ножа;
- зелень кропу і петрушки – за смаком.
Як приготувати смачний пісний борщ
Спочатку підготуємо овочі для нашої дієтичної страви. Очищаємо та миємо картоплю, буряк, моркву, цибулю та зубчик часнику.
Наливаємо у каструлю приблизно 1,5 літра води, ставимо на вогонь. Коли закипить вода, солимо та вкидаємо в неї картоплю, нарізану невеликими шматочками довільної форми.
Зубчик часнику та цибулину дрібно рубаємо, як на фото.
В сковороду вливаємо трохи рослинної олії, розігріваємо та пасеруємо цибулю з часником.
На тертці з середніми отворами натираємо моркву та буряк.
Всипаємо натертий буряк та моркву до часнику та цибулі. Продовжуємо пасерувати на маленькому вогні.
Тепер додаємо пшеничну муку в/с та спеції за смаком. Я всипаю чорний мелений перець, коріандр та лавровий листок.
У вміст сковороди вливаємо склянку томатного соку. Накриваємо кришкою та тушкуємо приблизно три хвилини.
Капусту шаткуємо тонкими смужками.
Додаємо капусту в каструлю з картоплею. Всипаємо овочеву засмажку. Ретельно перемішуємо, пробуємо на смак, при необхідності можна досолити та додати лимонної кислоти.
Перед кінцем варіння додаємо дрібно порізану зелень петрушки та кропу. Через хвилину вимикаємо вогонь.
Дієтичному борщу з овочів потрібно дати настоятися та трохи остигнути.
Смачна перша страва готова. Наливаємо пісний борщ в порційні тарілки та подаємо з хлібом та часничком. Таке поєднання підходить для чоловіків. Якщо Ви зварили борщ не в піст, обов’язково додайте до нього просолене сало. А от жінкам, які турбуються про фігуру, краще з’їсти просто овочевий борщик.
Запашний, дієтичний український борщ насиченого червоного кольору — чудовий обід для холодного зимового дня. Страва насичує, зігріває, заряджає організм вітамінами та енергією. Приготуйте такий борщ з любов’ю до себе та своєї родини!