Смачний товстолобик, смажений на сковороді

Товстолобик — це річкова риба, вона має яскравий специфічний запах, який багатьом не подобається, тому деякі господині уникають готувати таку рибу. Пропоную свій смачний рецепт смаженого товстолобика з ароматом лимону та прованських трав. Потримавши рибу в маринаді всього півгодини, Ви отримаєте смачну страву з дивовижним ароматом. Спробуйте приготувати смаженого товстолобика за простим рецептом, а покроково зроблені фото проілюструють процеси.

Отже, нам потрібно:

  • товстолобик (шматочки) – 6-8 штук;
  • лимон – 1/4 штуки;
  • прованські трави – 1/2 ч. ложки;
  • сіль – 1/2 ч. ложка;
  • борошно пшеничне в/с – 3 ст. ложки;
  • рослинна олія (рафінована) – 2-3 ст. ложки.

Як смачно приготувати товстолобика, смаженого на сковороді

Шматочки товстолобика ретельно вимити під краном, перевірити, чи немає залишків луски.

Перекласти у зручну миску шматочки риби, посолити, додати прованські трави, плити соком чверті лимона. Далі лимон нарізати та додати у миску. Накрити кришкою та залишити, щонайменше, на 30 хвилин, щоб риба промаринувалася.

Смажений товстолобик, маринований в лимоні і прованських травах

Перед початком смаження, та щоб утворилася хрустка скориночка, рибу потрібно обваляти з усіх сторін у борошні. Також, замість борошна, можна використати кунжут або панірувальні сухарі. Я обрала традиційний варіант — пшеничне борошно. Насипала його в зручну тарілку, щоб обваляти шматочки риби. Риба вже замаринувалася, кладемо кожний шматочок у тарілку та ретельно обвалюємо у борошні. Товстолобик підготовлений до смаження.

Смажений товстолобик, маринований в лимоні і прованських травах

Сковорідку добре розігріти, влити рослинну олію (не ароматизовану). У гарячу олію викласти шматки товстолобика.

Смажений товстолобик, маринований в лимоні і прованських травах

Встановити середній вогонь та обсмажити до появи апетитної золотавої скориночки.

Товстолобик смажений на сковороді

Перекласти готову рибу на паперову серветку, щоб вийшли надлишки жиру.

Товстолобик смажений на сковороді

З чудовим лимонним ароматом, рум’яною хрусткою скориночкою, смажений товстолобик відмінно доповнює будь-який гарнір з круп та салатів. Мої домашні найбільше люблять з такою рибкою на гарнір пюре з цвітної капусти, моркви чи картоплі.

Товстолобик смажений на сковороді

Усім швидкого приготування та приємного апетиту!