Товстолобик — це річкова риба, вона має яскравий специфічний запах, який багатьом не подобається, тому деякі господині уникають готувати таку рибу. Пропоную свій смачний рецепт смаженого товстолобика з ароматом лимону та прованських трав. Потримавши рибу в маринаді всього півгодини, Ви отримаєте смачну страву з дивовижним ароматом. Спробуйте приготувати смаженого товстолобика за простим рецептом, а покроково зроблені фото проілюструють процеси.
Інгредієнти: Борошно, Лимон, Прованські трави, Рослинна олія, Сіль, Товстолобик
Отже, нам потрібно:
- товстолобик (шматочки) – 6-8 штук;
- лимон – 1/4 штуки;
- прованські трави – 1/2 ч. ложки;
- сіль – 1/2 ч. ложка;
- борошно пшеничне в/с – 3 ст. ложки;
- рослинна олія (рафінована) – 2-3 ст. ложки.
Як смачно приготувати товстолобика, смаженого на сковороді
Шматочки товстолобика ретельно вимити під краном, перевірити, чи немає залишків луски.
Перекласти у зручну миску шматочки риби, посолити, додати прованські трави, плити соком чверті лимона. Далі лимон нарізати та додати у миску. Накрити кришкою та залишити, щонайменше, на 30 хвилин, щоб риба промаринувалася.
Перед початком смаження, та щоб утворилася хрустка скориночка, рибу потрібно обваляти з усіх сторін у борошні. Також, замість борошна, можна використати кунжут або панірувальні сухарі. Я обрала традиційний варіант — пшеничне борошно. Насипала його в зручну тарілку, щоб обваляти шматочки риби. Риба вже замаринувалася, кладемо кожний шматочок у тарілку та ретельно обвалюємо у борошні. Товстолобик підготовлений до смаження.
Сковорідку добре розігріти, влити рослинну олію (не ароматизовану). У гарячу олію викласти шматки товстолобика.
Встановити середній вогонь та обсмажити до появи апетитної золотавої скориночки.
Перекласти готову рибу на паперову серветку, щоб вийшли надлишки жиру.
З чудовим лимонним ароматом, рум’яною хрусткою скориночкою, смажений товстолобик відмінно доповнює будь-який гарнір з круп та салатів. Мої домашні найбільше люблять з такою рибкою на гарнір пюре з цвітної капусти, моркви чи картоплі.
Усім швидкого приготування та приємного апетиту!