Шашлик, маринований в майонезі та вині, це дуже смачно і апетитно. Такий шашлик краще подавати з соусом ткемалі.
Для його приготування треба взяти:
Інгредієнти: Вино, Кетчуп, Майонез, Свинина, Сіль, Спеції, Цибуля
- свинина – 1 кілограм;
- цибуля ріпчаста – 1 штука;
- вино червоне – 100 грамів;
- майонез (домашній) – 15 грамів;
- сіль – 1 чайна ложка;
- спеції (куркума, коріандр, перець) – по 1 чайній ложці кожного виду;
- кетчуп ткемалі – за смаком.
Як маринувати шашлик зі свинини в майонезі і вини
Візьміть шматок м’яса, на якому є трохи жиру, аби шашлик вийшов соковитим. Наріжте його шматочками товщиною десь 6 сантиметрів. Посипте м’ясо сіллю, куркумою, коріандром і перцем.
Далі розріжте велику цибулину на дві половини і покладіть в каструлю з шашликом.
Після цього залийте шашлик вином. Бажано, щоб воно було сухе, без додавання цукру.
Покладіть домашній майонез, він готується всього за 5 хвилин та добре перемішайте м’ясо в маринаді.
Маринувати шашлик треба мінімум 2 години, а краще, всю ніч.
Як смажити свинячий шашлик на мангалі
Дрова мають добре прогоріти в мангалі, щоб не було великого вогню, через який шашлик може згоріти.
Шматочки м’яса треба нанизати на шампури, лишаючи між ними відстань, аби вони добре присмажилися. Також варто нанизати кільця цибулі, яку ви дістанете з маринаду та розберете на частини.
Свинячий шашлик смажиться десь 30 хвилин. Не забувайте його перевертати, аби він рівномірно приготувався з усіх сторін.
Ось і все, тепер можна подавати шашлик з ткемалі, кетчупом чи іншим соусом.
Сподіваємося, цей рецепт допоможе вам, коли ви наступного разу вирішите посмажити шашлик на природі.