Смачний свинячий шашлик в майонезі і вині

Шашлик, маринований в майонезі та вині, це дуже смачно і апетитно. Такий шашлик краще подавати з соусом ткемалі.
Для його приготування треба взяти:

  • свинина – 1 кілограм;
  • цибуля ріпчаста – 1 штука;
  • вино червоне – 100 грамів;
  • майонез (домашній) – 15 грамів;
  • сіль – 1 чайна ложка;
  • спеції (куркума, коріандр, перець) – по 1 чайній ложці кожного виду;
  • кетчуп ткемалі – за смаком.

Зміст

Як маринувати шашлик зі свинини в майонезі і вини

Візьміть шматок м’яса, на якому є трохи жиру, аби шашлик вийшов соковитим. Наріжте його шматочками товщиною десь 6 сантиметрів. Посипте м’ясо сіллю, куркумою, коріандром і перцем.

Смачний свинячий шашлик, замаринований в майонезі і вини

Далі розріжте велику цибулину на дві половини і покладіть в каструлю з шашликом.

Після цього залийте шашлик вином. Бажано, щоб воно було сухе, без додавання цукру.

Смачний свинячий шашлик, замаринований в майонезі і вини

Покладіть домашній майонез, він готується всього за 5 хвилин та добре перемішайте м’ясо в маринаді.

Свинячий шашлик в майонезі і вини

Маринувати шашлик треба мінімум 2 години, а краще, всю ніч.

Як смажити свинячий шашлик на мангалі

Дрова мають добре прогоріти в мангалі, щоб не було великого вогню, через який шашлик може згоріти.

Смачний свинячий шашлик, замаринований в майонезі і вини

Шматочки м’яса треба нанизати на шампури, лишаючи між ними відстань, аби вони добре присмажилися. Також варто нанизати кільця цибулі, яку ви дістанете з маринаду та розберете на частини.

Свинячий шашлик в майонезі і вини

Свинячий шашлик смажиться десь 30 хвилин. Не забувайте його перевертати, аби він рівномірно приготувався з усіх сторін.

Свинячий шашлик в майонезі і вини

Ось і все, тепер можна подавати шашлик з ткемалі, кетчупом чи іншим соусом.

Свинячий шашлик в майонезі і вини

Сподіваємося, цей рецепт допоможе вам, коли ви наступного разу вирішите посмажити шашлик на природі.