Смачний свинячий гуляш в мультиварці або підлива зі свинини

Знаменитий угорський гуляш — це, по суті, густий та ситний м’ясний суп. Ця страва давно завоювала популярність в кухнях інших народів та перетворилася на своєрідне рагу зі свинини та овочів. Рагу стало універсальною стравою, воно подобається і дорослим, і дітям. Називають ще його просто: тушковане м’ясо з підливою. Покроково відзнятий рецепт з фото детально розкриє усі тонкощі приготування соковитого та смачного свинячого м’яса з підливою, яке можна додавати до спагетті, картоплі, гречки та до будь-якого гарніру. Гуляш приготуємо в мультиварці. Як же чудово, що на наших кухнях тепер є така диво-каструля!

Як приготувати гуляш зі свинини в мультиварці

Інгредієнти:

  • 800 гр. свинини;
  • 1 цибулина;
  • 1 морквина;
  • 1,5 ст. ложки томату;
  • рослинна олія;
  • сіль, перець.

Господині часто додають до гуляшу борошно, щоб підливка була густою на насиченою. Та якщо Ви плануєте просто змастити підливою макарони або кашу, то борошно не потрібно. Сама рідина не буде просто водою, адже при тушінні вона насичиться м’ясним та овочевим соком, водночас не буде надто густою, як з крохмалем чи борошном, та й смак підливи тоді не зміниться.

Як зробити гуляш зі свинини з підливою в мультиварці

Цибулю чистимо від шкірки, шаткуємо напівкільцями або подрібнюємо кубиками.

Як приготувати гуляш зі свинини в мультиварці

Моркву також чистимо, натираємо на великій тертці. За бажанням можна нарізати тоненькою соломкою, вона все одно гарно протушкується.

Як приготувати гуляш зі свинини в мультиварці

М’ясо миємо, очищаємо від плівок, нарізаємо маленькими шматочками, «на один укус» – як на фото.

Як приготувати гуляш зі свинини в мультиварці

У чашу мультиварки наливаємо рослинну олію, додаємо моркву та цибулю, зверху на овочі викладаємо свинину.

Як приготувати гуляш зі свинини в мультиварці

Ставимо чашу в мультиварку, встановлюємо режим «Жарка». Якщо така функція відсутня, ставимо «Випічку».

Як приготувати гуляш зі свинини в мультиварці

Тушкуємо півгодини, далі відкриваємо мультиварку, перемішуємо гуляш, кладемо томат, солимо та перчимо.

Як приготувати гуляш зі свинини в мультиварці

Доливаємо кип’яченої води, щоб вона тільки покрила підливку.

Смачний свинячий гуляш в мультиварці або підлива зі свинини

Закриваємо кришку, знову ставимо режим «Тушкування».

Смачний свинячий гуляш в мультиварці або підлива зі свинини

Чим довший час тушкування, тим ніжнішим та соковитішим буде м’ясо. Але варто після сигналу таймера спробувати його на смак та м’якість, бо можна переборщити. Якщо м’ясо все ж таки жорсткувате, то потрібно ще трохи протушкувати. Взагалі час на приготування м’ясної підливки зі свинини не більше двох годин.

Смачний свинячий гуляш в мультиварці або підлива зі свинини

Коли ароматний та смачний гуляш зі свинини з овочами готовий, настав час смакувати його з макаронами, кашею або з улюбленим Вами гарніром.