У цій статті йтиметься про покрокові тонкощі приготування дуже смачного грибного супу з білих грибів із сиром. Рецепт детально описаний та ілюстрований фотографіями. Суп, у підсумку, виходить густим і ароматним, а завдяки плавленому сирку має апетитний колір і вершкові смакові нотки.
Інгредієнти: Вода, Гриби, Картопля, Лавровий лист, Морква, Перець чорний горошком, Плавлений сир, Рослинна олія, Сіль, Цибуля
Як приготувати грибний суп із білих грибів із сиром
Спершу, слід підготувати 500 грамів свіжих білих грибів. Їх необхідно почистити від бруду та листя, що прилипло. Потім, помити під краном (дехто, при цьому, користується ще й щіточкою).
Чисті гриби потрібно нарізати на шматки (як на фото). Дрібна нарізка тут недоречна.
У каструлю необхідно налити півтора літра чистої води й поставити на плиту. Гриби потрібно вкидати лише тоді, коли вода закипить (після, вогонь слід зменшити до середнього). З допомогою столової ложки або шумівки, з поверхні грибного бульйону, періодично, під час варіння, варто знімати піну, що утворюватиметься. Варитися гриби повинні протягом 20 хвилин.
Доки готуються гриби, треба почистити та нарізати цибулю та моркву й підсмажити їх на рослинній олії.
Одну очищену велику картоплину необхідно нарізати на невеликі кубики (дозволяється використати будь-яку іншу форму нарізки).
Коли гриби зваряться, в суп потрібно додати обсмажені овочі та картоплю.
Тепер, варто зайнятися сирком. На фото видно, що в магазинах є продукт, який спеціально призначений для приготування супу. Його особливість в тому, що він повністю розчиняється в гарячій страві.
Але, якщо такого сиру немає, то можна використати звичайний плавлений сирок (обов’язково хорошої якості). Правильно, такий сирок, заздалегідь, натерти на тертці.
ПОРАДА: Подрібнювати плавлений сир терткою буде легше, якщо його, перед цим, відправити на декілька годин у морозилку.
“Спеціальний” сир можна відразу ж нарізати на невеликі кубики й опустити в грибний бульйон.
Після цього, суп потрібно посолити й додати лист лавра та декілька горошин суміші перців, замість якої можна використати звичайні горошини чорного перцю.
Суп буде готовим тоді, коли картопля стане м’якою.
Тепер, дуже смачним ароматним супом із білих грибів із плавленим сиром можна смакувати.
Готувати суп зі свіжих грибів із сиром зовсім неважко, особливо, якщо скористатись підказками даного фоторецепту. Цей смачний процес під силу виконати, навіть, кулінарці-початківцю.