Суп з фрикадельками — дуже проста перша страва. Готувати її швидко та легко, однак це не впливає на якість супу, він виходить дуже смачним та поживним. Я додаю до м’ясного фаршу манну крупу, щоб фрикадельки були ніжнішими. Сподіваюся, що господині виділять всього півгодини вільного часу, щоб зварити за моїм докладним рецептом ароматний насичений суп з фрикадельками. До рецепта додаю покроково зроблені фото, вони допоможуть Вам готувати.
Інгредієнти: Картопля, Крупа манна, Лавровий лист, Морква, Рослинна олія, Сіль, Фарш м'ясний, Цибуля, Часник
Інгредієнти на 6 порцій супу:
- фарш свинячо-яловичий – 300 грамів;
- манна крупа – 2 ст. л.;
- картопля – 4 шт.;
- часник – 1-2 зубки;
- цибуля – 1 велика або 3 невеликих цибулини;
- морква – 1 шт.;
- масло пісне – 2-3 ст. л.;
- сіль за смаком;
- лист лавровий – 1-2 шт.
Як зварити суп з фрикадельками
Перш за все до м’ясного фаршу додаємо манну крупу, трішки підсолюємо його та ретельно перемішуємо.
Формуємо фарш у круглий шар та відставляємо його на п’ятнадцять хвилин, щоб манка набухла.
За цей час я зазвичай готую засмажку для супу та овочі. Отже, очищаємо від шкірки цибулю, моркву, часник та нарізаємо їх.
Як Ви вже побачили на фото, цього разу я моркву вирішила не натирати на тертці, а розрізала її по довжині та нашинкувала напівкільцями. Лук покришила маленькими кубиками, як завжди на засмажку. Часник теж не стала пропускати через часникодавку, а просто розрізала зубчики спершу на чотири частинки, а потім подрібнила на тоненькі пластинки.
Підготовлені овочі викладаємо у сковорідку з рослинною олією та пасеруємо до пом’якшення.
Далі почистила картоплю та нарізала невеликими шматочками.
Протягом цього часу манна крупа у фарші добре розбухла, тож почнемо формувати фрикадельки.
Я звичайно роблю їх такого розміру, як великий волоський горіх. Ставлю мисочку з холодною водою, змочую у ній руки, щоб не прилипав фарш. Відриваю руками від великої кулі шматочки фаршу, щоб вони були майже однакового розміру та качаю акуратні колобочки. А щоб не гаяти часу, перед формуванням м’ясних кульок можна налити воду в каструлю та поставити на вогонь.
Коли вода закипіла, підсолюємо її, а далі починаємо вкидати у воду по кілька фрикадельок.
Всі м’ясні кульки уже в каструлі, тепер шумівкою обережно піднімаємо їх з дна, щоб не прилипли, робимо слабкий вогонь, каструлю накриваємо кришкою та варимо десять хвилин.
Далі додаємо у бульйон нарізану картоплю та варимо до готовності картоплі.
Перевірили, чи картопля зварилася та кладемо у суп засмажку і лавровий листок.
Ще раз доводимо суп до кипіння. От і все, смачна перша страва готова.
Розливаємо ще гарячим смачний домашній суп з апетитними фрикадельками по тарілках та чекаємо, доки він трошки остигне.
А домашніх не потрібно і кликати до столу. Суп має такий неймовірний аромат, що всі бігом біжать до кухні.