Щоб зварити добрий борщ, у будні дні ніколи не вистачає часу. Найчастіше цю наваристу першу страву я планую на вихідні. У звичайні робочі дні, коли я втомилася на роботі, для рідних швидко готую апетитний суп з локшиною та фрикадельками. Ця страва не має ніяких складнощів у приготуванні, а виходить смачною та поживною. Пропоную Вам приготувати такий суп за детальним рецептом, проілюстрований покроково зробленими фото.
Інгредієнти: Вермішель, Картопля, Морква, Перець чорний мелений, Рослинна олія, Сіль, Фарш м'ясний, Цибуля
Інгредієнти:
- 200 гр. фаршу;
- 3 шт. картоплі;
- 1 цибулина;
- 1 морква;
- 100 гр. дрібної вермішелі;
- рослинна олія;
- сіль, перець.
Як зварити суп з фрикадельками і локшиною
Одразу хочу вказати, що для приготування прозорого та ситного бульйону краще брати фарш з курятини. Він готується швидше, ніж будь-який інший. Та, якщо Ви хочете, можна замінити курячий на фарш зі свинини або яловичини.
Ставимо воду, щоб закипала, а тим часом готуємо фарш. Додаємо до нього солі та перцю за смаком, можна додати дрібно нарізаної цибулі, якщо Ви так любите (кількість цибулі за бажанням). Я зазвичай роблю фрикадельки без цибулі, вони невеличкого розміру і при варінні стануть соковитими.
Поки вода ще не закипіла, почистимо картоплю та поріжемо її на кубики, як на фото.
Мокрими руками формуємо з курячого фаршу маленькі кульки, викладаємо на обробну дошку. Коли вода закипіла, обережно опускаємо фрикадельки у киплячу воду. Вогонь ставимо мінімальний, щоб бульйон був гарний та прозорий. Зачекаємо, доки бульйон закипить.
У нас є трохи вільного часу, тож приступаємо до приготування зажарки.
Беремо цибулю та морквину середнього розміру, якщо є тільки великі, то використовуємо половинки. Якщо візьмемо великі, то морква змінить смак супу на солодкуватий. Чистимо цибулю та моркву, цибулю кришимо дрібними кубиками, морквину натираємо на тертці.
У сковороду вливаємо рослинну олію та пасеруємо зажарку, обсмажуємо до прозорості цибулі, як на фото.
Бульйон з фрикадельками закипів, додаємо до нього картоплю. Якщо на поверхні води з’явиться шум, акуратно знімаємо його.
Чекаємо, доки суп знову закипить та всипаємо зажарку.
Через 10-12 хвилин солимо бульйон та додаємо вермішель, помішуємо суп, щоб локшина не прилипла до дна каструлі.
Час варіння — не більше пяти хвилин, далі знімаємо з вогню.
Суп з курячими фрикадельками та локшиною має прозорий та насичений бульйон, апетитний запах та дуже гарний смак. За допомогою цього покрокового рецепту Ви приготуєте смачний суп легко та швидко.