Смачний суп-пюре з гарбуза з фрикадельками

Приготувати смачний та яскравий суп-пюре з гарбуза з фрикадельками мене надихнуло те, що осіння пора вже поступається зимі, на вулиці стає сумно, зникають кольорові фарби. Щоб підняти настрій та наситити організм корисною гарбузовою стравою, сьогодні я зварю цей дуже ніжний та сонячний суп-пюре. Візьміть на замітку мій детальний рецепт з покроково зробленими фото та інструкцією і приготуйте для своєї сімї ароматний та дуже ніжний гарбузовий суп-пюре з гарбузово-м’ясними фрикадельками.

Інгредієнти:

  • 600 грамів свіжого гарбуза;
  • 2 великі цибулини;
  • 6 картоплин;
  • ½ ч. ложки розмарину;
  • 60 грамів вершкового масла 72,5%;
  • за смаком: сіль, перець;
  • 2 літри курячого бульйону;
  • 700 грамів фаршу з курячого філе;
  • свіжа зелень петрушки;
  • сметана 26%.

Як приготувати суп-пюре з гарбуза з фрикадельками

Для приготування страви потрібно взяти каструлю з антипригарним покриттям, розтопити в ній вершкове масло та всипати подрібнену цибулю і шматочки очищеного гарбуза. Притрушуємо розмарином та тушкуємо, доки гарбуз стане м’яким. Тоді приблизно 150 грамів маси відкладаємо в окрему миску.

Гарбуз з цибулею для супу з фрикадельками

У каструлю кладемо картоплю, порізану кубиками, тушкуємо далі. Якщо м’якоть гарбуза дала мало соку, необхідного для тушкування, потрібно додати приблизно 60-70 мл бульйону.

Картопля з гарбузом для супу-пюре

Відкладені шматочки гарбуза перетираємо через сито в пюре, додаємо фарш, солимо, перчимо за смаком, добре перемішуємо. З отриманої маси формуємо кульки діаметром до 5 см.

Фарш з гарбузом для фрикадельок

Перевіряємо готовність картоплі (вона повинна бути м’якою), вливаємо одну частину бульйону, доводимо до кипіння.

Картопля з гарбузом в бульйоні для супу-пюре

Подрібнюємо овочі в каструлі блендером до однорідності.

Робимо суп-пюре з гарбуза і картоплі

Вливаємо другу частину бульйону. Коли закипить, викладаємо підготовлені фрикадельки. Пробуємо на сіль, при необхідності досолюємо за бажанням. Страву потрібно проварити ще 10 хвилин.

Фрикадельки в супі-пюре

Смачний та золотистий суп-пюре з гарбуза з фрикадельками прикрашаємо петрушкою, додаємо ложку сметани та подаємо до столу. Готуйте та їжте із задоволенням і гарним настроєм!

Готовий суп-пюре з фрикадельками