Приготувати смачний та яскравий суп-пюре з гарбуза з фрикадельками мене надихнуло те, що осіння пора вже поступається зимі, на вулиці стає сумно, зникають кольорові фарби. Щоб підняти настрій та наситити організм корисною гарбузовою стравою, сьогодні я зварю цей дуже ніжний та сонячний суп-пюре. Візьміть на замітку мій детальний рецепт з покроково зробленими фото та інструкцією і приготуйте для своєї сімї ароматний та дуже ніжний гарбузовий суп-пюре з гарбузово-м’ясними фрикадельками.
Інгредієнти: Бульйон, Вершкове масло, Вода, Гарбуз, Зелень петрушки, Картопля, Перець чорний мелений, Розмарин, Сіль, Сметана, Фарш м'ясний, Цибуля
Інгредієнти:
- 600 грамів свіжого гарбуза;
- 2 великі цибулини;
- 6 картоплин;
- ½ ч. ложки розмарину;
- 60 грамів вершкового масла 72,5%;
- за смаком: сіль, перець;
- 2 літри курячого бульйону;
- 700 грамів фаршу з курячого філе;
- свіжа зелень петрушки;
- сметана 26%.
Як приготувати суп-пюре з гарбуза з фрикадельками
Для приготування страви потрібно взяти каструлю з антипригарним покриттям, розтопити в ній вершкове масло та всипати подрібнену цибулю і шматочки очищеного гарбуза. Притрушуємо розмарином та тушкуємо, доки гарбуз стане м’яким. Тоді приблизно 150 грамів маси відкладаємо в окрему миску.
У каструлю кладемо картоплю, порізану кубиками, тушкуємо далі. Якщо м’якоть гарбуза дала мало соку, необхідного для тушкування, потрібно додати приблизно 60-70 мл бульйону.
Відкладені шматочки гарбуза перетираємо через сито в пюре, додаємо фарш, солимо, перчимо за смаком, добре перемішуємо. З отриманої маси формуємо кульки діаметром до 5 см.
Перевіряємо готовність картоплі (вона повинна бути м’якою), вливаємо одну частину бульйону, доводимо до кипіння.
Подрібнюємо овочі в каструлі блендером до однорідності.
Вливаємо другу частину бульйону. Коли закипить, викладаємо підготовлені фрикадельки. Пробуємо на сіль, при необхідності досолюємо за бажанням. Страву потрібно проварити ще 10 хвилин.
Смачний та золотистий суп-пюре з гарбуза з фрикадельками прикрашаємо петрушкою, додаємо ложку сметани та подаємо до столу. Готуйте та їжте із задоволенням і гарним настроєм!