Рибка минтай – це дуже смачна і поживна страва. Особливо якщо подавати її смаженою. Пропонуємо рецепт смаженого минтая в клярі на сковороді.
Рибу буде добре доповнювати рисовий гарнір з часником. Тож можете подати минтай з рисом, або обрати інший гарнір на ваш розсуд.
Інгредієнти: Борошно пшеничне, Минтай, Рисовий кляр, Рослинна олія, Сіль, Спеції
Для приготування візьміть:
- 1 порцію рисового кляру на дріжджовій основі;
- 3 штуки свіжого або свіжомороженого минтая;
- 1/3 чайної ложки спецій для риби;
- пару дрібок солі;
- 2 столові ложки борошна;
- олію для фритюру.
Як посмажити минтай в клярі на сковороді
Заморожену рибу розморозьте, почистіть помийте, наріжте великими шматками, посипте сіллю та спеціями.
Розігрійте олію в глибокій пательні. Кожен шматок спочатку обваляйте в борошні, потім опустіть в кляр та викладіть на пательню.
Смажити треба тільки на середньому вогні, бо на сильному кляр згорить, а сама риба не просмажиться. Обсмажуйте минтай з двох боків до золотої скоринки.
Готову рибку спочатку викладіть на паперові рушники, щоб вони ввібрали олію, а потім можете подавати до столу.
Ось така смакота у вас вийде, якщо скористаєтеся цим рецептом.
Смачного!