Смачний смажений минтай в клярі на сковороді

Рибка минтай – це дуже смачна і поживна страва. Особливо якщо подавати її смаженою. Пропонуємо рецепт смаженого минтая в клярі на сковороді.
Рибу буде добре доповнювати рисовий гарнір з часником. Тож можете подати минтай з рисом, або обрати інший гарнір на ваш розсуд.

Для приготування візьміть:

  • 1 порцію рисового кляру на дріжджовій основі;
  • 3 штуки свіжого або свіжомороженого минтая;
  • 1/3 чайної ложки спецій для риби;
  • пару дрібок солі;
  • 2 столові ложки борошна;
  • олію для фритюру.

Як посмажити минтай в клярі на сковороді

Заморожену рибу розморозьте, почистіть помийте, наріжте великими шматками, посипте сіллю та спеціями.

готуємо минтай

Розігрійте олію в глибокій пательні. Кожен шматок спочатку обваляйте в борошні, потім опустіть в кляр та викладіть на пательню.

Смажимо минтай в клярі

Смажити треба тільки на середньому вогні, бо на сильному кляр згорить, а сама риба не просмажиться. Обсмажуйте минтай з двох боків до золотої скоринки.

Смажений минтай в клярі

Готову рибку спочатку викладіть на  паперові рушники, щоб вони ввібрали олію, а потім можете подавати до столу.

Смажений минтай в клярі

Ось така смакота у вас вийде, якщо скористаєтеся цим рецептом.

Смажений минтай в клярі

Смачного!