Смачний шашлик з курячих крилець в маринаді з вина й майонезу

Шашлик з курячих крилець – це дуже смачно. Найважливіше в цій справі вибирати якісну сировину. Крильця мають бути свіжими, великими та без дефектів. Поламані крила для шашлику не годяться, тому що їх погано нанизувати на шампур, а під час запікання вони втрачають форму та можуть впасти у вогонь.Вибравши “правильні” крильця, вийде приготувати чудовий шашлик із рум’яною скоринкою та неабияким смаком. Покроковий фоторецепт неодмінно в цьому допоможе.

Складники:

  • 1-1,2 кілограма курячих крилець;
  • 55 мілілітрів червоного вина;
  • 1,5 ст. л. майонезу;
  • 1 ріпчаста цибулина;
  • 1 ч. л. спецій (коріандру, імбиру, куркуми, прованських трав, перцю);
  • 1-1,5 ч. л. солі.

Як приготувати шашлик із курячих крилець

Насамперед, крила потрібно оглянути на наявність пір’я, яке, звичайно ж, треба видалити та старанно помити.

Шашлик з курячих крилець, замочений у вині і майонезі

Для маринаду необхідно підготувати вино (бажано, ароматне домашнє, але, за його відсутності, підійде й магазинне, червоне), коріандр, імбир, куркуму, чорний мелений перець, прованські трави та сіль.

Шашлик з курячих крилець, замочений у вині і майонезі

Крильця слід з’єднати зі спеціями, налити до них вина та посолити. Все треба старанно перемішати.

Шашлик з курячих крилець, замочений у вині і майонезі

Ріпчасту цибулю слід почистити, помити й розрізати навпіл. Крильця помістити в каструлю з кришкою (в ній вони будуть маринуватися), полити їх майонезом і додати цибулю. Перемішати все разом.

Шашлик з курячих крилець, замочений у вині і майонезі

М’ясо під кришкою повинно постояти в холодильнику декілька годин. Дуже добре, коли воно простоїть так цілу ніч. За цей час крильця максимально вберуть у себе насичений смак спецій і вина.

Цибулю також варто нанизувати на шампури разом з крилами. У цей час вугілля повинно вже бути підготовлене. М’ясо повинно смажитися до готового стану. В процесі приготування його необхідно поливати соком, що залишився в каструлі. Це дозволить курячим крильцям бути дуже соковитими.

Шашлик з курячих крилець, замочений у вині і майонезі

Готовий шашлик з курячих крилець буде смачним, красивим і золотистим. Подавати їх можна на шампурах, в тарілці чи таці.

Шашлик з курячих крилець, замочений у вині і майонезі

Із запеченими на мангалі крильцями відмінно поєднається будь-який соус і печена картопля, а ще це ідеальна закуска до вина чи пива.