Шашлик з курячих крилець – це дуже смачно. Найважливіше в цій справі вибирати якісну сировину. Крильця мають бути свіжими, великими та без дефектів. Поламані крила для шашлику не годяться, тому що їх погано нанизувати на шампур, а під час запікання вони втрачають форму та можуть впасти у вогонь.Вибравши “правильні” крильця, вийде приготувати чудовий шашлик із рум’яною скоринкою та неабияким смаком. Покроковий фоторецепт неодмінно в цьому допоможе.
Інгредієнти: Вино, Курячі крильця, Майонез, Сіль, Спеції, Цибуля
Складники:
- 1-1,2 кілограма курячих крилець;
- 55 мілілітрів червоного вина;
- 1,5 ст. л. майонезу;
- 1 ріпчаста цибулина;
- 1 ч. л. спецій (коріандру, імбиру, куркуми, прованських трав, перцю);
- 1-1,5 ч. л. солі.
Як приготувати шашлик із курячих крилець
Насамперед, крила потрібно оглянути на наявність пір’я, яке, звичайно ж, треба видалити та старанно помити.
Для маринаду необхідно підготувати вино (бажано, ароматне домашнє, але, за його відсутності, підійде й магазинне, червоне), коріандр, імбир, куркуму, чорний мелений перець, прованські трави та сіль.
Крильця слід з’єднати зі спеціями, налити до них вина та посолити. Все треба старанно перемішати.
Ріпчасту цибулю слід почистити, помити й розрізати навпіл. Крильця помістити в каструлю з кришкою (в ній вони будуть маринуватися), полити їх майонезом і додати цибулю. Перемішати все разом.
М’ясо під кришкою повинно постояти в холодильнику декілька годин. Дуже добре, коли воно простоїть так цілу ніч. За цей час крильця максимально вберуть у себе насичений смак спецій і вина.
Цибулю також варто нанизувати на шампури разом з крилами. У цей час вугілля повинно вже бути підготовлене. М’ясо повинно смажитися до готового стану. В процесі приготування його необхідно поливати соком, що залишився в каструлі. Це дозволить курячим крильцям бути дуже соковитими.
Готовий шашлик з курячих крилець буде смачним, красивим і золотистим. Подавати їх можна на шампурах, в тарілці чи таці.
Із запеченими на мангалі крильцями відмінно поєднається будь-який соус і печена картопля, а ще це ідеальна закуска до вина чи пива.