Смачний шашлик в електрошашличниці зі свинячої шийки

Не завжди є час та можливість, щоб вибратися на природу та поласувати смачним, соковитим шашликом. У такому випадку нам стане у нагоді електрошашличниця.  

Де б ви не готували шашлик, вдома чи на природі, в першу чергу потрібно правильно замаринувати м’ясо та підготувати овочі. Якщо все буде зроблено правильно, то ваш стіл прикрасить соковитий шашлик. Я поділюся з вами досвідом приготування шашлика в електрошашличниці, а щоб було зручніше – підготувала покроковий рецепт із фото.

Для приготування нам потрібно:

  • 2 кг. свиної шиї;
  • 5 ріпчастих цибулин (середніх);
  • 1,5 ч.л. солі, бажано крупної морської;
  • 0,75 ч.л. чорного меленого перцю;
  • 0,5 ч.л. паприки (суміш гострої та солодкої);
  • 1/2 лимона.

Як приготувати шашлик в електрошашличниці зі свинини

Свинину (шию) наріжемо на шматочки, не надто великі. Враховуємо, що м’ясо буде готуватися не на відкритому вогні, а в елекричній шашличниці, тому важливо, щоб шматки вільно в ній оберталися. М’ясо потрібно обсипати сухими спеціями та добре перемішати, щоб вони рівномірно розподілилися.

Цибулю чистимо та ріжемо кільцями завтовшки 8 мм.

Шашлик замаринуємо. Для цього візьмемо глибоку посудину і покладемо шарами м’ясо та цибулю. Після, додамо лимонний сік, прямо поверх цибулі з м’ясом. Накриємо ємність харчовою плівкою та відправимо в холодильник на декілька годин. Я завжди рекомендую замариновувати шашлик на всю ніч, тоді м’ясо буде більш соковитим.

Маринуємо м'ясо для шашлику

Коли шашлик замаринується, його слід насадити на шампури. Цибулю та м’ясо чередуємо. Поміщаємо наші шашлики в шашличницю. Закриваємо її та вмикаємо.

М'ясо з цибулею на шампурах

Всього 20 хвилин, і наш шашлик готовий.

готовий шашлик

Виймаємо шампури, переміщаємо їх на блюдо і подаємо до столу.

Шашлик на столі

А на столі їх вже чекає соус, аджика та овочі. Шашлик із свинної шиї в електрошашличниці смачний, а з доповненням у вигляді овочів та соусів він стане неймовірно смачним.