Не завжди є час та можливість, щоб вибратися на природу та поласувати смачним, соковитим шашликом. У такому випадку нам стане у нагоді електрошашличниця.
Інгредієнти: Лимонний сік, Паприка, Перець чорний мелений, Свинина, Сіль, Спеції, Цибуля ріпчаста
Де б ви не готували шашлик, вдома чи на природі, в першу чергу потрібно правильно замаринувати м’ясо та підготувати овочі. Якщо все буде зроблено правильно, то ваш стіл прикрасить соковитий шашлик. Я поділюся з вами досвідом приготування шашлика в електрошашличниці, а щоб було зручніше – підготувала покроковий рецепт із фото.
Для приготування нам потрібно:
- 2 кг. свиної шиї;
- 5 ріпчастих цибулин (середніх);
- 1,5 ч.л. солі, бажано крупної морської;
- 0,75 ч.л. чорного меленого перцю;
- 0,5 ч.л. паприки (суміш гострої та солодкої);
- 1/2 лимона.
Як приготувати шашлик в електрошашличниці зі свинини
Свинину (шию) наріжемо на шматочки, не надто великі. Враховуємо, що м’ясо буде готуватися не на відкритому вогні, а в елекричній шашличниці, тому важливо, щоб шматки вільно в ній оберталися. М’ясо потрібно обсипати сухими спеціями та добре перемішати, щоб вони рівномірно розподілилися.
Цибулю чистимо та ріжемо кільцями завтовшки 8 мм.
Шашлик замаринуємо. Для цього візьмемо глибоку посудину і покладемо шарами м’ясо та цибулю. Після, додамо лимонний сік, прямо поверх цибулі з м’ясом. Накриємо ємність харчовою плівкою та відправимо в холодильник на декілька годин. Я завжди рекомендую замариновувати шашлик на всю ніч, тоді м’ясо буде більш соковитим.
Коли шашлик замаринується, його слід насадити на шампури. Цибулю та м’ясо чередуємо. Поміщаємо наші шашлики в шашличницю. Закриваємо її та вмикаємо.
Всього 20 хвилин, і наш шашлик готовий.
Виймаємо шампури, переміщаємо їх на блюдо і подаємо до столу.
А на столі їх вже чекає соус, аджика та овочі. Шашлик із свинної шиї в електрошашличниці смачний, а з доповненням у вигляді овочів та соусів він стане неймовірно смачним.