У дуже смачному шаровому салаті під назвою “Гранатовий браслет” із куркою та ананасами, кулінари вдало поєднали картоплю, м’ясо та кисло-солодкі фрукти. Ця страва виходить ситною, а прекрасне оформлення додає апетиту. Будь-якій господині під силу приготувати такий салат. Це легкий і простий рецепт. Він ідеально підійде як для святкового столу, так і для звичайного сімейного застілля. Уважно ознайомившись з покроковим фото рецептом шарового салату, кожному вдасться його з легкістю приготувати.
Інгредієнти: Гранат, Картопля, Консервовані ананаси, Куряча грудка, Майонез, Сир, Сіль
Складники:
- 6-8 відварених картоплин;
- відварена куряча грудка;
- 180 грамів твердого сиру;
- майонез;
- банк консервованого ананаса;
- гранатові зернятка;
- сіль за смаком.
Як готувати шаровий салат Гранатовий браслет
Насамперед, необхідно підготувати всі потрібні продукти. Картоплю та грудку зварити й охолодити. З гранату дістати зернята. Ананас відкинути на друшляк, щоб стік сироп.
Салат необхідно формувати в вигляді кільця-браслета. Це дуже просто зробити з допомогою стакану чи банки, які слід розмістити в центрі плоскої тарілки, та викладати інгредієнти шар за шаром навколо.
Нижнім шаром має бути терта на великій тертці картопля змішана з майонезом. Якщо є бажання, то її можна ледь посолити та поперчити. З цієї суміші, руками, треба сформувати кільце навколо банки чи стакану.
Середній шар (зверху на картопляний) повинен бути з подрібненої ножем чи руками курячої грудки змішаної з майонезом.
Зверху слід розмістити натертий сир з’єднаний з майонезом.
Останній штрих – це прикрашання салату “Гранатовий браслет” гарними й вітамінними інгредієнтами.
Для цього потрібно по всьому периметру викласти в три ряди ананасові шматки, залишаючи між ними невелику відстань. Це добре видно на фото.
Між ананасами слід розкласти гранатові зерна. Після цього, дуже смачний шаровий салат з куркою готовий.
Подавати до столу його можна лише через 3-5 годин. За цей час мають добре просочитися всі шари.
Простий в приготуванні й смачний шаровий салат “Гранатовий браслет”, без сумніву, стане фаворитом святкового столу та здивує гостей яскравим оздобленням. Ця страва з ніжним смаком курячого філе та сиру, соковитістю гранату й тропічного ананаса, та ситністю картоплі, здатна завоювати серце кожного.