Смачний шафрановий хумус з нуту з часником

Хумус – це цікава східна страва, яка легко готується, адже для неї треба тільки горох нут, кунжутна паста тахіні і різні спеції. Зараз ми розкажемо, як приготувати смачний хумус.

Для цього вам знадобляться такі продукти:

  • 350 грамів гороху нут;
  • 1 порція пасти тахіні;
  • 2 зубчики часнику;
  • 1 чайна ложка шафрану;
  • 80 мілілітрів свіжого соку лимона;
  • 1/3 чайної ложки меленої зіри;
  • 1/2 чайної ложки суміші перців;
  • 1/2 чайної ложки солі;
  • 100 мілілітрів оливкової олії.

Як приготувати хумус з нуту з часником і шафраном

Спершу замочіть нут на всю ніч в воді.

Шафрановий хумус з нуту з часником

Зранку злийте воду та налийте нову так, щоб вона була вище гороху на 5-7 сантиметрів. Поставте каструлю на вогонь і варіть нут 2 години.

Домашній хумус з нуту

Тим часом візьміть шафран, вичавіть в нього лимонний сік та лишіть настоюватися, доки вариться горох.

Шафрановий хумус з нуту з часником

Далі злийте воду з нуту, але не в умивальник, а в ємність, бо вона вам ще знадобиться. Потім дайте гороху вистигнути, викладіть його в блендер, додайте зубчики часнику і перетворіть в однорідну масу.

Домашній хумус з нуту

Під час подрібнення додавайте воду яку ви злили, щоб маса вийшла, наче сметана. А потім долийте олію.

Шафрановий хумус з нуту з часником

Далі додайте пасту тахіні, спеції і лимонний сік з шафраном. І ще раз все подрібніть.

Домашній хумус з нуту

Попробуйте хумус і якщо він здається вам недостатньо солоним чи пряним – додайте ще солі та спецій. А якщо він вийшов не достатньо густим – долийте трохи холодної кип’яченої води і ще раз ввімкніть блендер.

Шафрановий хумус з нуту з часником

Готовий хумус викладіть в широку піалу, прикрасьте спеціями та поставте в холодильник на 30 хвилин.

Домашній хумус з нуту

Ось і все, можете подавати смачну намазку з хлібом або грінками.