Хумус – це цікава східна страва, яка легко готується, адже для неї треба тільки горох нут, кунжутна паста тахіні і різні спеції. Зараз ми розкажемо, як приготувати смачний хумус.
Інгредієнти: Горох нут, Зіра, Лимонний сік, Оливкова олія, Сіль, Спеції, Тахіні, Часник, Шафран
Кухня: Східна кухня
Для цього вам знадобляться такі продукти:
- 350 грамів гороху нут;
- 1 порція пасти тахіні;
- 2 зубчики часнику;
- 1 чайна ложка шафрану;
- 80 мілілітрів свіжого соку лимона;
- 1/3 чайної ложки меленої зіри;
- 1/2 чайної ложки суміші перців;
- 1/2 чайної ложки солі;
- 100 мілілітрів оливкової олії.
Як приготувати хумус з нуту з часником і шафраном
Спершу замочіть нут на всю ніч в воді.
Зранку злийте воду та налийте нову так, щоб вона була вище гороху на 5-7 сантиметрів. Поставте каструлю на вогонь і варіть нут 2 години.
Тим часом візьміть шафран, вичавіть в нього лимонний сік та лишіть настоюватися, доки вариться горох.
Далі злийте воду з нуту, але не в умивальник, а в ємність, бо вона вам ще знадобиться. Потім дайте гороху вистигнути, викладіть його в блендер, додайте зубчики часнику і перетворіть в однорідну масу.
Під час подрібнення додавайте воду яку ви злили, щоб маса вийшла, наче сметана. А потім долийте олію.
Далі додайте пасту тахіні, спеції і лимонний сік з шафраном. І ще раз все подрібніть.
Попробуйте хумус і якщо він здається вам недостатньо солоним чи пряним – додайте ще солі та спецій. А якщо він вийшов не достатньо густим – долийте трохи холодної кип’яченої води і ще раз ввімкніть блендер.
Готовий хумус викладіть в широку піалу, прикрасьте спеціями та поставте в холодильник на 30 хвилин.
Ось і все, можете подавати смачну намазку з хлібом або грінками.