Салат з сардиною, яйцем, горошком і тушкованими овочами – це дуже ситна і смачна страва. Для її приготування вам знадобляться інгредієнти, які знайдуться в кожному холодильнику. Тому не витрачаючи багато часу та грошей ви зможете зробити чудову закуску.
Інгредієнти: Зелена цибуля, Зелений горошок консервований, Майонез, Морква, Рослинна олія, Сардини консервовані, Сіль, Цибуля, Яйця
Кухня: Білоруська кухня, Російська кухня, Українська кухня
Для приготування необхідно взяти:
- банка сардин з додаванням олії;
- морква – 2 штуки;
- цибуля – 3 штуки;
- зелений горошок консервований – 200 грамів;
- варені яйця – 3 штуки;
- майонез – 200 грамів;
- олія;
- сіль;
- зелена цибуля.
Як приготувати листковий салат з сардиною
Спочатку треба взяти дві цибулини та дві морквини, почистити, моркву помити. А потім натерти моркву на крупній тертці, а цибулю нарізати півкільцями.
Далі розігрійте олію на пательні, викладіть моркву і цибулю, обсмажте до золотого кольору, а потім зменшіть вогонь і тушкуйте ще 5 хвилин.
Далі лишіть овочі охолоджуватися, а потім викладіть їх на тарілку, яку ви обрали для приготування салату. Розкладіть засмажку рівним шаром.
Далі треба викласти подрібнені шматочки сардин і також рівно розкласти по шару з овочами.
Тепер добре подрібніть цибулю, яка у вас залишилася, та посипте нею сардини.
Після цього викладіть шар зеленого горошку, з якого ви попередньо злили рідину.
Далі поріжте яйця і викладіть їх на горошок. Половинку яйця можете лишити для прикрашання.
Тепер залийте все 30-ти відсотковим салатним майонезом та прикрасьте зверху подрібненою зеленою цибулею та половиною яйця.
Ось і все, дуже ситний та смачний салат готовий. Його можна подати як на святковий стіл, так і на звичайний обід.