Салат на основі пекінської капусти – це корисна та смачна страва, яка сподобається вашій родині.Смачний салат з пекінською капустою, шинкою і зеленим горошком дуже швидко готується, тому буде доречним як для повсякденного, так і для святкового меню.
Інгредієнти: Зелена цибуля, Зелений горошок консервований, Майонез, Пекінська капуста, Сіль, Шинка, Яйця
Як приготувати салат з пекінської капусти з шинкою
Спочатку візьміть 250 грамів капусти та поріжте її кубиками або смужками. Ту частину яка є більш м’ясистою, треба різати трошки тонше. Перетирати капусту руками не треба.
До речі, щоб така капуста довше зберігалася в холодильнику, краще скласти качан в пакет і з нього на кожну страву знімати цілі окремі листочки. Так ви будете використовувати як товсту, так і тонку частину листа рівномірно, а сама капустина не зіпсується.
Далі додайте половинку банки горошку. Це, приблизно, 200-215 грамів.
Після цього зваріть 2 яйця, поріжте їх великими шматками та додайте до салату.
Далі можна взяти 200 грамів свинячо-яловичою шинкою або замінити її курячою.
Різати цей інгредієнт можна кубиками або смужками. Розміри кубиків мають бути десь 7-8 міліметрів з кожної сторони.
Далі наріжте кружальцями зелену цибулю і додайте у страву. Також можна взяти і звичайну ріпчасту, але якщо вона гірка – залийте порізану шматочками цибульку окропом на 5 хвилин. Так ви приберете зайву гіркоту, що може зіпсувати страву.
Лишилося додати майонез, сіль та перець за смаком, і перемішати.
Ось і все, салат готовий, пора викладати його на тарілки.
Таку смачну і ніжну страву завжди оцінять ті, хто дотримується здорового харчування. До речі, аби салат вийшов повністю дієтичним, майонез можна замінити сметаною або йогуртом без додатків та підсолоджувачів.
Тож, готуйте, смакуйте і пригощайте гостей.