Печінка дуже корисна і тут не посперечаєшся. Але найчастіше, їмо ми її тільки якщо лікар скаже, що знижений гемоглобін. Любителям страв з печінки і тим, “кому лікар сказав”, підкинемо простий рецепт дуже смачного печінкового салату. Викладають його шарами. Приготуйте, і може бути тих, хто прохолодно ставиться до цього корисного продукту стане менше. Зняті покроково фото допоможуть Вам краще зрозуміти етапи приготування.
Інгредієнти: Зелений горошок консервований, Майонез, Сир, Сіль, Цибуля, Яйце
Отже, приготуємо салат з курячої печінки.
Інгредієнти:
- 400 гр. печінки;
- 1 банка зеленого горошку;
- 3 яйця;
- 1 цибулина;
- 200 гр. твердого сиру;
- сіль;
- майонез.
Як приготувати салат з печінкою
Нарізаємо цибулю кільцями.
Обсмажуємо її разом з печінкою злегка посоливши. Не перетримуємо на вогні більше 10 хвилин.
Печінку можна і відварити (занурюємо в підсолений окріп і варимо 7 хвилин). Цей варіант особливо корисний для тих, у кого смажене під забороною.
Готуємо блюдо для формування нашого салату. Бажано взяти глибоке, адже салат будемо формувати шарами. Воно може бути загальним, а можна розкласти порціями по невеликих салатницях.
Акуратно подрібнюємо печінку на дошці.
Вкриваємо дно підготовленого посуду. Поверх печінки стелимо шар цибулі, злегка вкриваємо майонезом.
Яйця відварюємо. Подрібнюємо.
Розміщуємо в блюдо. Заново поливаємо майонезом.
Відкриваємо банку горошку. Розміщуємо наступний шар.
Поверх горошку можна прокласти ще один невеликий шар з печінки, який заливаємо майонезом.
Всю страву красиво присипати натертим сиром.
Дуже смачний і соковитий печінковий салат не займе багато часу для приготування. Виглядає він дуже спокусливо. Салат з курячої печінки нічим не гірше м’ясних салатів і, безсумнівно, гідний зайняти своє місце як в щоденному раціоні, так і в святковому меню.