Смачний салат з чорної редьки з морквою і майонезом

Використавши мінімальну кількість простих і доступних продуктів, можна приготувати смачний вітамінний салат. Мова йде про редьку й моркву. Поєднання цих інгредієнтів – це класика, а що стосується корисних властивостей, то це справжня вітамінна скарбниця. Подібні овочеві салати цінують в багатьох родинах, бо хто ж відмовиться від вітамінів, які потрібні для зміцнення імунітету в період загострення вірусних хвороб. Чорна редька має гострий смак, але в салаті її з задоволенням їдять навіть діти. Покроковий фоторецепт смачної та корисної страви допоможе під час процесу приготування.

Називати точну кількість продуктів не суттєво. Бажано використовувати пропорцію редьки та моркви 1:1. Редька повинна бути саме чорна, тому що саме в цьому сорті містяться речовини, які можуть допомагати боротися з вірусами та мікробами. Важливо зазначити, що чорна редька при перероблюванні виділяє досить різкий запах.

Салат з редьки з морквою

Як приготувати салат з чорної редьки з морквою та майонезом

Спочатку, коренеплоди потрібно старанно помити та почистити від шкірки. Для того щоб було зручніше пропускати через м’ясорубку, їх можна подрібнити на шматочки.

Салат з редьки з морквою

Потім, редьку та моркву перемолоти через дрібну сітку м’ясорубки.

Салат з редьки з морквою

Овочевий салат буде готовий після додавання майонезу та солі за смаком.

АлАТ з чорної редьки з морквою і майонезом

Заправляючи майонезом, його кількість необхідно варіювати в залежності від того, скільки соку виділять овочі.

АлАТ з чорної редьки з морквою і майонезом

Якщо хтось не зможе куштувати редьку, через її гостроту, то кількість цього продукту в салаті можна зменшити та додати більше моркви. Але, бажано, готувати в такому співвідношенні, як у рецепті.

АлАТ з чорної редьки з морквою і майонезом

Салат з чорної редьки з морквою і майонезом є відмінним варіантом для поціновувачів страв із сирих овочів. Такі любителі можуть також готувати для себе та своїх рідних салати із сирого гарбуза з яблуком або з гарбуза зі свіжим огірком.