Використавши мінімальну кількість простих і доступних продуктів, можна приготувати смачний вітамінний салат. Мова йде про редьку й моркву. Поєднання цих інгредієнтів – це класика, а що стосується корисних властивостей, то це справжня вітамінна скарбниця. Подібні овочеві салати цінують в багатьох родинах, бо хто ж відмовиться від вітамінів, які потрібні для зміцнення імунітету в період загострення вірусних хвороб. Чорна редька має гострий смак, але в салаті її з задоволенням їдять навіть діти. Покроковий фоторецепт смачної та корисної страви допоможе під час процесу приготування.
Інгредієнти: Майонез, Морква, Редька чорна, Сіль
Називати точну кількість продуктів не суттєво. Бажано використовувати пропорцію редьки та моркви 1:1. Редька повинна бути саме чорна, тому що саме в цьому сорті містяться речовини, які можуть допомагати боротися з вірусами та мікробами. Важливо зазначити, що чорна редька при перероблюванні виділяє досить різкий запах.
Як приготувати салат з чорної редьки з морквою та майонезом
Спочатку, коренеплоди потрібно старанно помити та почистити від шкірки. Для того щоб було зручніше пропускати через м’ясорубку, їх можна подрібнити на шматочки.
Потім, редьку та моркву перемолоти через дрібну сітку м’ясорубки.
Овочевий салат буде готовий після додавання майонезу та солі за смаком.
Заправляючи майонезом, його кількість необхідно варіювати в залежності від того, скільки соку виділять овочі.
Якщо хтось не зможе куштувати редьку, через її гостроту, то кількість цього продукту в салаті можна зменшити та додати більше моркви. Але, бажано, готувати в такому співвідношенні, як у рецепті.
Салат з чорної редьки з морквою і майонезом є відмінним варіантом для поціновувачів страв із сирих овочів. Такі любителі можуть також готувати для себе та своїх рідних салати із сирого гарбуза з яблуком або з гарбуза зі свіжим огірком.