Смачний салат з червоної консервованої квасолі з копченою ковбасою і свіжим огірком

Такий смачний та поживний салат з червоною консервованою квасолею та копченою ковбасою забере мінімум часу на приготування. Виходить він дуже ситний та освіжаючий завдяки свіжому огірочку та зеленій цибулі. Використовуючи мій детальний рецепт з покроковими фото, Ви швидко та легко приготуєте смачну закуску.

Як приготувати салат з червоної квасолі консервованої

Головний компонент салату – червона консервована квасоля. У мене була банка обсягом 425 грамів. Щоб зернятка у салаті виглядали гарними та блискучими, я завжди промиваю квасолю під проточною водою. Також разом з розсолом вимиються дрібні частинки квасолі.

Тож відкриваємо кришку, весь маринад з банки зливаємо, а квасолю висипаємо на друшляк та гарненько промиваємо під краном. Трохи зачекаємо, доки стече зайва вода.

Салат з квасолею та ковбасою

А ми займемося іншими продуктами.

Беремо свіжий огірок (вага приблизно 200 – 250 грамів), добре вимиваємо його, далі нарізаємо соломкою або кубиками. Я найчастіше тру огірки на спеціальній овочевій тертці, соломка виходить рівна та гарна.

Салат з квасолею та ковбасою

Напівкопчену ковбасу звільняємо від упаковки та також нарізаємо соломкою. Для салату нам потрібно взяти 200 грамів ковбаси.

Салат з квасолею та ковбасою

Тепер потрібно взяти 30 грамів пера зеленої цибулі та нарізати дрібними шматочками.

Салат з квасолею та ковбасою

Підготовлені продукти перекладаємо у глибоку тарілку.

Салат з червоною квасолею і ковбасою

Ретельно перемішуємо.

Салат з червоною квасолею і ковбасою

Хочу порадити одразу не використовувати весь салат, адже він дуже ситний. Візьмемо половину підготовлених інгредієнтів, додамо сіль та майонез та подамо в салатнику до столу. А другу частину відправимо холодильник, щоб пізніше з’їсти її свіжозаправленою. Та пам’ятайте, що нарізані салати можна зберігати в холоді не більше 24 годин.

Салат з квасолею та ковбасою

Як бачите, салат з червоної консервованої квасолі, копченої ковбаси, свіжого огірка та зеленої цибулі зробити дуже просто. Він не тільки дуже смачний та ситний, але й прикрасить святковий стіл.