Смачний салат із квасолею, грибами та сухариками можна сміливо назвати «Ситний чоловік». Коханий обов’язково оцінить старання своєї половинки. А те, що готувати його зовсім просто, залишиться секретом дружини.
Інгредієнти: Зелений горошок, Зелень, Квасоля, Мариновані огірки, Печериці, Соєвий соус, Соняшникова олія, Сухарики
Салат із квасолею неодмінно вподобають чоловіки, що займаються спортом. Озброївшись покроковим фоторецептом і всіма необхідними інгредієнтами кожен із легкістю зможе приготувати цю ситну страву.
Складники:
- пів кілограма печериць;
- 200 грамів квасолі;
- 1 банка консервованого зеленого горошку;
- 70 грамів сухариків;
- 4 малосольні огірочки;
- 2 ст. л. соєвого соусу;
- 4 ст. л. соняшникової олії;
- зелень (яка найбільше подобається).
Як зробити салат із квасолею “Ситний чоловік”
Спершу, необхідно підготувати квасолю. Для цього, її потрібно проварити в ледь підсоленій воді протягом півтори години або, якщо зовсім обмаль часу на приготування, то можна використати консервовану магазинну будь-якого сорту.
Доки квасоля вариться, можна підготувати гриби. Печериці треба помити, почистити від брудної плівки та розрізати на 4 частини, щоб смак грибів добре відчувався в готовому салаті.
Потім, гриби слід підсмажити до рум’яного відтінку на рослинній олії на максимальному вогні. Печериці на сковороді слід час від часу помішувати з допомогою дерев’яної лопатки. Солити гриби на даному етапі не потрібно, тому що вони виділять сік і не матимуть апетитного вигляду. Сіль варто додавати тоді, коли печериці стануть рум’яними. Після цього, їх швидко треба зняти з плити.
За цей час якраз звариться квасоля. Її потрібно відкинути на друшляк, а з консервованого зеленого горошку необхідно злити рідину.
Малосольні або солоні огірки треба нарізати досить великими шматками, щоб їх смак «не загубився» в салаті.
Потім, нарізку огірків і квасолю з горошком слід додати до шампіньйонів, що остигли.
Зелень треба помити холодною водою, подрібнити гострим ножем і з’єднати з салатом. Куплені сухарики, з будь-яким смаком, варто додавати перед тим, як подавати на стіл, інакше вони втратять свою хрусткість.
Салат потрібно заправити соняшниковою олією та соєвим соусом. Якщо є потреба, то страву можна посолити та поперчити. Всі компоненти слід ретельно перемішати й салат готовий до подачі на стіл.
Квасолевий салат із сухариками добре смакує з будь-яким гарніром. Він може стати улюбленою стравою вегетаріанців і людей, що дотримуються посту.