Смачний салат із квасолею, грибами та сухариками під назвою "Ситний чоловік"

Смачний салат із квасолею, грибами та сухариками під назвою “Ситний чоловік”

Смачний салат із квасолею, грибами та сухариками можна сміливо назвати «Ситний чоловік». Коханий обов’язково оцінить старання своєї половинки. А те, що готувати його зовсім просто, залишиться секретом дружини.

Салат із квасолею неодмінно вподобають чоловіки, що займаються спортом. Озброївшись покроковим фоторецептом і всіма необхідними інгредієнтами кожен із легкістю зможе приготувати цю ситну страву.

Складники:

  • пів кілограма печериць;
  • 200 грамів квасолі;
  • 1 банка консервованого зеленого горошку;
  • 70 грамів сухариків;
  • 4 малосольні огірочки;
  • 2 ст. л. соєвого соусу;
  • 4 ст. л. соняшникової олії;
  • зелень (яка найбільше подобається).

Як зробити салат із квасолею “Ситний чоловік”

Спершу, необхідно підготувати квасолю. Для цього, її потрібно проварити в ледь підсоленій воді протягом півтори години або, якщо зовсім обмаль часу на приготування, то можна використати консервовану магазинну будь-якого сорту.

Доки квасоля вариться, можна підготувати гриби. Печериці треба помити, почистити від брудної плівки та розрізати на 4 частини, щоб смак грибів добре відчувався в готовому салаті.

Салат з квасолею, грибами і сухариками

Потім, гриби слід підсмажити до рум’яного відтінку на рослинній олії на максимальному вогні. Печериці на сковороді слід час від часу помішувати з допомогою дерев’яної лопатки. Солити гриби на даному етапі не потрібно, тому що вони виділять сік і не матимуть апетитного вигляду. Сіль варто додавати тоді, коли печериці стануть рум’яними. Після цього, їх швидко треба зняти з плити.

Салат з квасолею, грибами і сухариками

За цей час якраз звариться квасоля. Її потрібно відкинути на друшляк, а з консервованого зеленого горошку необхідно злити рідину.

Салат з квасолею, грибами і сухариками

Малосольні або солоні огірки треба нарізати досить великими шматками, щоб їх смак «не загубився» в салаті.

Салат з квасолею, грибами і сухариками

Потім, нарізку огірків і квасолю з горошком слід додати до шампіньйонів, що остигли.

Салат з квасолею, грибами і сухариками

Зелень треба помити холодною водою, подрібнити гострим ножем і з’єднати з салатом. Куплені сухарики, з будь-яким смаком, варто додавати перед тим, як подавати на стіл, інакше вони втратять свою хрусткість.

Салат з квасолею, грибами і сухариками

Салат потрібно заправити соняшниковою олією та соєвим соусом. Якщо є потреба, то страву можна посолити та поперчити. Всі компоненти слід ретельно перемішати й салат готовий до подачі на стіл.

Салат з квасолею, грибами і сухариками

Квасолевий салат із сухариками добре смакує з будь-яким гарніром. Він може стати улюбленою стравою вегетаріанців і людей, що дотримуються посту.