Багато хто вже знайомий з рецептом як посолити скумбрію в цибулинні, тому варто взяти на замітку ще й дуже смачний рибний салат з рисом і яйцем. Його дуже добре готувати зимою, тому що він ситний і має багато калорій, які так потрібні в холодну пору року, щоб зігрітися. Детальний рецепт супроводжують покрокові фото, тому виконуючи всі поради з легкістю вдасться приготувати цю смакоту.
Інгредієнти: Зелена цибуля, Майонез, Перець чорний мелений, Рис, Сир, Сіль, Скумбрія, Цибуля ріпчаста, Яйце
Кухня: Білоруська кухня, Російська кухня, Українська кухня
Складники:
- 1 скумбрія, засолена в цибулинні;
- 100 грамів рису;
- 2 варені яйця;
- 30 грамів твердого сиру;
- по 150 грамів майонезу та сметани;
- чорний перець мелений;
- 2-3 пера зеленої цибулі;
- сіль.
Як зробити рибний салат з рисом і яйцем
Спочатку, необхідно відварити правильно рис, щоб він вийшов розсипчастим і рисові зерна не липнули одне до одного.
Для цього салату знадобиться одна скумбрія, засолена в цибулинні в домашніх умовах. Хоча, можна використати й куплену рибу гарячого копчення. Результат все одно буде дуже смачним. Скумбрію необхідно нарізати й відправити до рису.
Потім, подрібнити варені яйця та також додати до салату. Для цього можна скористатися спеціальним інструментом (як на фото).
Твердий сир потрібно натерти на великій тертці та додати до всіх складників простого салату з риби.
Потім, посипати рибний салат зеленою цибулькою, посолити, поперчити та заправити сумішшю сметани з майонезом.
Ця страва, насамперед, викликає асоціацію новорічного салату, але смачний рибний салат з рисом і скумбрією домашнього приготування може стати прикрасою будь-якого святкового столу.
Тому, мати під руками цей простий рецепт салату необхідно всім господиням. З його допомогою легко створити радісну апетитну атмосферу за святковим, чи навіть “буденним” столом.