Плов з нутом і куркою – це оригінальна, смачна та нестандартна страва. Пропонуємо простий рецепт її приготування, щоб ви змогли зробити цю смакоту, спробувати її самі та пригостити рідних.
Інгредієнти: Вода, Зіра, Кумин, Куряча грудка, Морква, Нут, Перець чорний мелений, Рис, Рослинна олія, Сіль, Спеції, Цибуля, Часник
Для приготування вам знадобиться:
- 600 грамів довгозернистого білого рису;
- 100 грамів гороху нут;
- 800 грамів курячого філе;
- 4 великі цибулини;
- 1 маленька цибулина;
- 3 морквини середнього розміру;
- 8 головок часнику;
- 1,5 чайної ложки кумина (зіри);
- 3/4 чайної ложки меленого чорного перцю;
- 1 чайна ложка куркуми;
- 350 мілілітрів олії;
- 2 чайні ложки солі (з гіркою);
- 1,2 літра гарячої води.
Як приготувати плов з нутом і куркою
Спочатку залийте рис і нут в різних ємностях та замочіть їх на 30 хвилин.
Тим часом розігрійте в казані олію та покладіть туди цілу маленьку цибулину. Коли цибулина почорніє – дістаньте її та викиньте, бо вона вже віддала всі аромати олії і тому більше не потрібна.
Іншу цибулю поріжте півкільцями та обсмажте в олії.
Додайте дрібно порізану чи натерту моркву.
Далі додайте м’ясо, усі спеції, але сіль поки що не кладіть.
Почистіть головки часнику і поставте їх в страву, як на фото. Далі тушкуйте плов 20-25 хвилин.
Тепер витягніть часник, рис і нут змішайте та додайте в казан і готуйте страву ще 6-7 хвилин.
Далі додайте рис і долийте воду так, щоб вона була вище поверхні рису на півтора-два сантиметри. Почекайте, коли вода закипить, зменшіть вогонь і тушкуйте 35-40 хвилин.
Через 20 хвилин після початку готування, занурте в рис головки часнику і готуйте, доки страва не стане розсипчастою і не зникне вся вода.
Ось і все, плов готовий. Його можна викладати на тарелю, а зверху прикрашати часником.
Смачного!