Плов з куркою – це смачна і корисна страва, яка сподобається вашій родині. Для приготування плову вам необхідно взяти:
Інгредієнти: Вершкове масло, Вода, Куряче філе, Морква, Рис, Рослинна олія, Сіль, Спеції, Цибуля
- рис круглозернстий – 150 грамів;
- морква – 1-2 штуки;
- цибуля ріпчаста – 1 штука;
- куряче філе – 150 грамів;
- вода – 550 міліграмів;
- спеції (куркума, коріандр, перчик) – 1 чайна ложка;
- сіль – 1 чайна ложка;
- масло рослинне – 1 столова ложка;
- масло вершкове – 20 грамів.
Як приготувати плов з куркою в мультиварці
Спочатку всі овочі необхідно очистити, вимити й подрібнити. Цибулю можна порізати на дрібні шматочки, а моркву потерти на тертці.
Куряче філе треба помити і також порізати на шматочки 1,5 сантиметра в діаметрі.
Встановіть мультиварку на режим “Смаження”, вилийте в чашу олію, вкладіть овочі та м’ясо. Зверху присипте приправами: куркумою, коріандром, перцем та іншими травами.
Промийте рис, кілька разів зливши воду та додайте до страви через 5 хвилин після того, як вона почала готуватися.
Залийте в страву теплу кип’ячену воду.
Переключіть режим на “Каші” та варіть ще 35 хвилин. Не забудьте щільно закрити кришку.
Коли плов приготується, покладіть в нього шматочок вершкового масла.
Все, можна подавати страву до столу.
Цей рецепт – один з найпростіших та найсмачніших.
То ж користуйтеся ним та готуйте в задоволення.