Більшість переконана в тому, що плов смачний лише з м’ясом. Але існує рецепт пісного плову з грибами, який готується з додаванням великої кількості моркви та цибулі, а замість м’яса використовуються смачні гриби гливи (російською “вешенки”) й повністю розвіює цей міф.
Інгредієнти: Гливи, Морква, Рис, Сіль, Соняшникова олія, Цибуля ріпчаста
Покроковий рецепт з фото допоможе з легкістю розібратися з усіма тонкощами приготування цієї смачної страви.
Складники:
- 200 грамів рису басматі;
- 200 грамів ріпчастої цибулі;
- 200 грамів моркви;
- 200 грамів грибів гливи;
- соняшникова олія;
- сіль.
Як видно зі списку інгредієнтів – особливістю плову за цим рецептом є використання їх в однаковому співвідношенні. Саме через це, страва має насичений аромат і незвичайні смакові якості.
Як приготувати плов з грибами гливами
Насамперед, слід приготувати овочеву «подушку» для рису.
Цибулю та моркву потрібно нарізати на невеликі квадратики. Спочатку на олії варто обсмажити цибулю, а коли вона почне ставати прозорою, можна вкидати й моркву. Овочі повинні смажитися 5-7 хвилин.
Гливи ідеальний варіант для пісного плову. Грибне «м’ясо» глив має пружну, щільну структуру, а ще воно дуже смачне. Такі гриби мають небагато калорій, але є досить ситними навіть в малій кількості. Гливи потрібно промити під краном і зрізати їх нижню частину, до якої кріпилася грибниця. Потім, необхідно нарізати гриби соломинками, додати їх до овочів і, час від часу перемішуючи, смажити все разом 5-7 хвилин.
Для того щоб вийшов смачний розсипчастий плов треба використовувати правильний рис. Найкраще обирати довгозернистий рис басматі, що має неабиякий аромат. Його варто добряче промити й викласти рівномірним шаром на овочі з гливами.
Потім, рис потрібно залити гарячою водою та посолити. Вода повинна покрити його, приблизно, на пів сантиметра.
Сковороду варто закрити кришкою та варити страву на помірному вогні до тих пір, доки не википить рідина. Коли на поверхні рису не буде води, потрібно ввімкнути повільний вогонь і варити плов ще, десь, 20 хвилин. Необхідно стежити, щоб страва не підгоріла.
Коли плов звариться, він повинен трохи постояти. Можна навіть накрити сковорідку рушником й залишити так на 15-20 хвилин. На фото видно, як апетитно виглядає пісний плов з гливами, приготовлений на сковороді.
Після цього, рис необхідно перемішати й у ще гарячому вигляді розкласти в тарілки.
Смачний плов з грибами гливами можна готувати як пісну страву, а також і для щоденного споживання. Простий рецепт, що складається з доступних продуктів неодмінно сподобається всім.