Ароматний пісний грибний суп домашнього приготування – швидкий варіант ситної першої страви для заклопотаних господинь. Рецепт приготування супу з печерицями дуже простий та вимагає мінімум часу на реалізацію. Тож, якщо вам потрібно швидко нагодувати родину, то раджу скористатися моїм детальним рецептом страви з покроково зробленими фото процесу приготування. До речі, грибний суп із печериць з рисом і овочами допоможе урізноманітнити меню в період посту, а також підійде для вегетаріанського раціону харчування.
Інгредієнти: Вершкове масло, Вода, Зелень, Картопля, Лавровий лист, Морква, Печериці, Рис, Сіль, Цибуля
Для приготування смачного грибного супу потрібно взяти: приблизно 0,5 кг печериць, пару картоплин, цибулину та моркву, трохи рису, 50-100 гр вершкового масла, лавровий листочок, сіль та спеції за смаком.
Як зварити суп з печериць з рисом і овочами
Для початку, ставимо на вогонь трилітрову каструлю та наливаємо в неї приблизно 2 літри води.
На сковороді розтоплюємо вершкове масло та смажимо подрібнену цибулю.
Печериці промиваємо водою та нарізаємо часточками.
Відправляємо на сковороду до цибулі. Смажимо до випаровування рідини.
В цей час очищуємо інші овочі. Картоплю та моркву нарізаємо дрібними кубиками.
Коли закипить вода, закладаємо в каструлю овочеву нарізку, смажені з цибулею печериці та промитий рис. Додаємо сіль та лавровий листочок.
Даємо грибному супу покипіти десь 15 хвилин. Знімаємо з вогню та видаляємо з каструлі лаврушку. Додаємо подрібнену зелень.
Швидкий, але від цього не менш смачний, суп з печерицями та рисом подаємо зі свіжим хлібом або хрусткими грінками. Додатково можна покласти в грибний суп ложечку сметани для смаку.
Насичений природний аромат печериць робить першу страву дуже запашною, а завдяки обсмажуванню грибів на вершковому маслі страва виходить вельми поживною, з насиченим грибним та вершковим смаком.
Суп з печериць – відео-рецепти
Хто зацікавлений у різноманітті смаків, можете переглянути і запропоновані нижче способи приготування.