У моїй родині з’явилися проблеми розбіжності смаків. Одним більше подобається сирна, вершкова заправки, або звичайна сметана чи майонез. Інші роблять вибір на користь оливкової олії.
Інгредієнти: Болгарський перець, Дайкон, Лимонний сік, Масло оливкове, Оливки, Перець чорний мелений, Рукола, Селера, Сир, Сир моцарелла, Сіль, Сметана, Цибуля ріпчаста, Часник
Щоб догодити всім, я вирішила приготувати один салат, але заправити його різними соусами. Ідея припала до смаку кожному члену родини й вся сім’я залишилася задоволеною, в тому числі і я. Покроково оформлений рецепт з фото допоможе вам в приготуванні страви “два в одному”.
Нам знадобиться:
- свіжі огірки – 2 шт.;
- селера – 2 стебла;
- свіжі томати – 2 шт.;
- болгарський солодкий перець (червоний і жовтий) – 2 шт.;
- червона цибуля – 1 шт.;
- свіжа рукола – 80 г;
- редька дайкон – 200 г;
- оливки з лососем – 1 банка;
- Моцарела – 1 пачка (200 г);
- мелений чорний перець – 2 г;
- дрібна морська сіль – 3 г;
- сирна і гірчична заправка для салату – 1 порція.
Як приготувати смачний овочевий салат з сиром Моцарела з двома заправками
Усі інгредієнти ділимо навпіл. Беремо дві однакові миски для салатів, нарізаємо на половинки часточки огірка.
Потім нарізаємо стебла селери, томати, і солодкі перці, які ділимо на дві половинки, щоб в кожному салаті був жовтий і червоний колір.
Солодку червону цибулину ділимо на дві половинки та нарізаємо її поперек волокон або, як кажуть, пір’ям. Свіжу руколу рубаємо ножем і кладемо по 40 г в кожну миску.
Редьку дайкон очищаємо, тремо на тертці з великими отворами й додаємо в кожну миску по 100 г.
Потім нарізаємо на три частини кожну оливку. Ділимо отриману купку оливок на дві частини та відправляємо в миски для салату.
Настала черга шматочків моцарели, солі й перцю.
Одну порцію салату поливаємо гірчичною заправкою, а іншу — сирним соусом.
Експериментуючи з заправками, ви зможете наділити улюблені салати новими смаками й порадувати близьких смачненьким.