Смачний оселедець під шубою, класичний рецепт з фото: які шари та як приготувати оселедець під шубою з яйцем

Скоро наступить найголовніше свято року, і багато хто вже з осені починає підбирати моделі святкового одягу, місце проведення торжества та обдумує варіанти святкових страв. Адже справжні господині турбуються не лише про якість салатів та закусок, але й про оригінальне оформлення страв. Салат «Оселедець під шубою» давно вже став класикою, його подають до святкового столу поруч з салатом «Олів’є».

Оселедець під шубою (ще кажуть просто: салат «Шуба») недаремно завоював велику популярність. Багато хто знає тонкощі приготування «Шуби», а у кожної господині є власний покроковий рецепт з різними інгредієнтами для приготування цього знаменитого салату з риби.

Цей салат має безліч варіантів: одні люблять додавати натертий сир, інші не кладуть яйця, а багато хто не любить присмаку яблук у закусці. Та всім зазвичай дуже подобається та смакує «Оселедець під шубою», приготований за класичним рецептом та знайомий з дитинства. До складу салату входять відварені овочі, яйця та риба, які мають низьку калорійність.

Інгредієнти для правильного приготування оселедця під шубою: 2 оселедця, 1 цибулина, 2 буряки, 4 варені яйця, 3 моркви, 4 картоплини та майонез.

seledka-pod-shuboj8

До салату щедро додають майонез, як кажуть, кашу маслом не зіпсуєш, так і “Шубу” — майонезом.

Отже, рецепт приготування класичного оселедця під шубою, оформлений крок за кроком та з фото.

Перш за все ставимо варити в окремих каструлях яйця та овочі.

Далі ретельно чистимо та розбираємо оселедець, видаляючи кожну кісточку.

Потім шаткуємо цибулю та маринуємо її в двох столових ложках соку лимону з додаванням до соку трішки води та дрібки солі. Рідина повинна повністю покрити цибулю. Відставляємо цибулю маринуватися, доки ми чистимо відварені овочі та натираємо їх на тертці.

Зварені яйця очистити від шкаралупи і також натерти.

Приступаємо до складання смачного салату. Це робиться просто та швидко. Важливо лише правильно викласти компоненти шарами у певній послідовності.

Першою на блюдо викладаємо картоплю,

seledka-pod-shuboj1

потім – рибу,

seledka-pod-shuboj2

цибулю,

seledka-pod-shuboj3

яйця,

seledka-pod-shuboj4

моркву

seledka-pod-shuboj5

та буряк.

seledka-pod-shuboj6

Всі шари потрібно трішки посолити та гарненько змастити майонезом.

seledka-pod-shuboj7

Салат, по суті, готовий до вживання! Та залишилось одне «але»…

Як же оригінально прикрасити цей салат? Адже, крім послідовності у приготуванні, дуже важливу роль відіграє оформлення «Шуби», щоб закуска одразу привернула увагу гостей на святковому столі. Прикрасити салат можна по-різному, у залежності від смаку: свіжою зеленню, квіточками з овочів, ромашками з яєчних білків, маслинами та оливками.… Можна використати незвичну подачу: викласти «Шубу» рулетом (для цього всі шари спершу формуємо на харчовій плівці). Також закуску можна викласти на блюді у формі риби…

seledka-pod-shuboj12

seledka-pod-shuboj44

seledka-pod-shuboj14

Кожна господиня використовує власну фантазію для гарного оформлення святкового салату. Цікаві ідеї на тему «Як прикрасити оселедець під шубою» переглядайте у відео.

Слід зазначити, що цей насичений, з чудовим смаком салат «Шуба» буде доречним на будь-якому святі: Новому році, дні народженні, ювілеї і т. п.