Смачний оселедець маринований в домашніх умовах шматочками

Коли хочеться солоної рибки, не обов’язково купувати її в магазині. Можна швидко та недорого приготувати маринований оселедець в домашніх умовах. Рецепт смачного маринованого оселедця дуже простий в приготуванні. Він під силу будь-кому. Ця страва сподобається тим, хто не довіряє магазинним продуктам, в яких можуть бути шкідливі добавки та консерванти. Рецепт оформлений покроковими фото допоможе легко справитися з цією смачною справою.

Складники:

• 2 оселедці середнього розміру;
• пів великої цибулини;
• 3 маленькі зубки часнику;
• декілька лаврових листочків;
• 2 ст. л. рослинної олії;
• 2 ст. л. оцту;
• 1 ч. л. цукрового піску;
• чорний мелений перець (за смаком0;
• 1 ст. л. солі.

Як маринувати оселедець з цибулею та оцтом

Оселедець не варто розморожувати до кінця, тому що він може розвалюватися і готова страва не буде мати красивий і апетитний вигляд. Потім, необхідно з риби видалити нутрощі, обрізати плавники, хвости, голови, старанно помити під краном і нарізати на невеликі шматки.

Цибулю й часник подрібнити ножем.

оселедець маринована

Всі інгредієнти з’єднати в одній посудині та акуратно й старанно перемішати.

Потім, розфасувати в банки (мало б вийти 2 невеликого об’єму), закрити кришками та відправити в холодильник на 12 годин мінімум. Під час маринування, тару з оселедцем потрібно декілька разів струсити.

оселедець маринована

Коли пройде зазначений час, смачний оселедець маринований шматочками готовий до споживання.

оселедець маринована

Перед подачею на стіл його можна посипати свіжою зеленню. Така рибка чудово смакує з картопляним пюре або з картоплею в мундирах. Оселедець маринований шматочками з цибулею та оцтом виходить дуже ніжним. Така страва гарно прикрасить, як сімейну вечерю, так і підійде для того, щоб пригостити друзів.