Олів’є – це салат, який колись був придуманий французьким кухарем. Та за десятиріччя і навіть сторіччя рецепт дуже змінився, тому зараз ми куштуємо зовсім не те, що було вигадано спочатку.
Але це зовсім не означає, що цей рецепт менш смачний. Навпаки, він дуже ситний і чудово виглядає як на святковому, так і на повсякденному столі. Пропонуємо вам простий рецепт приготування, з яким впорається будь-хто.
Інгредієнти: Запашний перець мелений, Зелений горошок консервований, Картопля, Корнішони, Морква, Сіль, Сметана, Шинка, Яйце
Кухня: Французька кухня
Щоб зробити Олів’є, вам треба взяти:
- шинка – 150 грамів;
- картопля відварна – 2 штуки;
- морква відварна – 1 штука;
- яйце куряче – 2 штуки;
- корнішони солоні – 3 штуки;
- майонез або сметана – 3 столові ложки;
- горошок зелений – 3 столові ложки;
- сіль і перець – за смаком.
Як зробити салат Олів’є з шинкою, горошком і майонезом (сметаною)
Моркву, картоплю і яйця краще відварити заздалегідь, аби ці інгредієнти добре вистигли і їх можна було почистити. Далі необхідно порізати шинку на кубики. Взагалі, для Олів’є всі продукти ріжуть кубиками.
Тепер поріжте огірки. В салаті краще смакуватимуть корнішони, але можна взяти і більші.
Яйця також почистіть і поріжте.
Те ж зробіть і з картоплею.
Останньою поріжте моркву.
Потім складіть всі інгредієнти в одну ємність і додайте консервований горошок.
Для заправки можна брати як майонез, так і сметану. Другий варіант є більш дієтичним.
Далі додайте трохи солі і перцю.
Після цього лишилося добре перемішати ваш салат.
Ось і все, салат Олів’є можна подавати до столу. А якщо є час – лишіть його на пару годин, аби він краще настоявся і став ще ароматнішим.
І, наостанок, відео, присвячене приготування салату Олів’є: