Смачний минтай, запечений в духовці з цибулею і морквою

Минтай, запечений в духовці — це корисна та нежирна риба, яка ідеально підходить для тих, хто дотримується посту, здорового харчування чи дієти. Та рецепт, який я пропоную, підходить також усім здоровим людям, страву можна швидко приготувати як у будній день, так і подати до святкового столу. Минтай у фользі з цибулею та морквою виходить ароматний, нежирний та ніжний, овочі роблять його не сухим, а ще завдяки такому способу приготування у рибі зберігається максимум корисних речовин.

Смачний минтай запечений в духовці з цибулею і морквою

Інгредієнти:

  • минтай;
  • цибуля;
  • морква;
  • сіль.

Як Ви переконалися, всі інгредієнти страви такі, що відповідають усім вимогам найсуворішого посту.

Як смачно приготувати минтай в духовці

Очищаємо цибулю, шаткуємо напівкільцями.

Вимиту та почищену моркву натираємо на великій тертці.

На деко поміщаємо фольгу такого розміру, щоб у неї можна було вільно помістити овочі та рибну тушку.

На середину фольги викладаємо спершу частину цибулі, зверху кладемо половину натертої моркви.

Смачний минтай запечений в духовці з цибулею і морквою

Рибу почистити, видалити нутрощі та чорну плівку, відрізати плавники та хвіст. Обрізаємо обережно, щоб не поранитися. Присолюємо рибу ззовні та всередині.

Смачний минтай запечений в духовці з цибулею і морквою

Зверху на подушку з овочів викладаємо минтай, далі вкриваємо його цибулею та морквою, що залишилися.

Смачний минтай запечений в духовці з цибулею і морквою

Акуратно загортаємо фольгу, ретельно закріплюємо краї, як на фото. Це необхідно зробити сумлінно, щоб сік, який виділиться при запіканні, просочував рибу, а не витік на деко.

Відправляємо деко в духовку на 20 хвилин при температурі 200° С.

Смачний минтай запечений в духовці з цибулею і морквою

Виймаємо деко з рибою. Фольгу потрібно розгортати обережно, адже вона швидко остигає, а минтай з овочами ще дуже гарячі.

Смачний минтай запечений в духовці з цибулею і морквою

Страва готова. Акуратно перекладаємо її на блюдо та додаємо, за бажанням, будь-який гарнір.

Смачний минтай запечений в духовці з цибулею і морквою

З такою корисною та ароматною рибною стравою найдовший піст пройде швидко і легко.

Якщо хочете поділити рибу на порційні частини, це просто зробити.

Смачний минтай запечений в духовці з цибулею і морквою

Як бачите, минтай з овочами у фользі приготований без використання жиру та олії, в результаті страва низькокалорійна, але соковита, ніжна та смачна. Така рибна страва корисна для організму, бо містить необхідні мікроелементи, тому бажано її їсти частенько, а не тільки під час дієти або в піст.