Минтай, запечений в духовці — це корисна та нежирна риба, яка ідеально підходить для тих, хто дотримується посту, здорового харчування чи дієти. Та рецепт, який я пропоную, підходить також усім здоровим людям, страву можна швидко приготувати як у будній день, так і подати до святкового столу. Минтай у фользі з цибулею та морквою виходить ароматний, нежирний та ніжний, овочі роблять його не сухим, а ще завдяки такому способу приготування у рибі зберігається максимум корисних речовин.
Інгредієнти: Минтай, Морква, Сіль, Цибуля
Інгредієнти:
- минтай;
- цибуля;
- морква;
- сіль.
Як Ви переконалися, всі інгредієнти страви такі, що відповідають усім вимогам найсуворішого посту.
Як смачно приготувати минтай в духовці
Очищаємо цибулю, шаткуємо напівкільцями.
Вимиту та почищену моркву натираємо на великій тертці.
На деко поміщаємо фольгу такого розміру, щоб у неї можна було вільно помістити овочі та рибну тушку.
На середину фольги викладаємо спершу частину цибулі, зверху кладемо половину натертої моркви.
Рибу почистити, видалити нутрощі та чорну плівку, відрізати плавники та хвіст. Обрізаємо обережно, щоб не поранитися. Присолюємо рибу ззовні та всередині.
Зверху на подушку з овочів викладаємо минтай, далі вкриваємо його цибулею та морквою, що залишилися.
Акуратно загортаємо фольгу, ретельно закріплюємо краї, як на фото. Це необхідно зробити сумлінно, щоб сік, який виділиться при запіканні, просочував рибу, а не витік на деко.
Відправляємо деко в духовку на 20 хвилин при температурі 200° С.
Виймаємо деко з рибою. Фольгу потрібно розгортати обережно, адже вона швидко остигає, а минтай з овочами ще дуже гарячі.
Страва готова. Акуратно перекладаємо її на блюдо та додаємо, за бажанням, будь-який гарнір.
З такою корисною та ароматною рибною стравою найдовший піст пройде швидко і легко.
Якщо хочете поділити рибу на порційні частини, це просто зробити.
Як бачите, минтай з овочами у фользі приготований без використання жиру та олії, в результаті страва низькокалорійна, але соковита, ніжна та смачна. Така рибна страва корисна для організму, бо містить необхідні мікроелементи, тому бажано її їсти частенько, а не тільки під час дієти або в піст.