Смачний минтай, тушкований з овочами в мультиварці

Урізноманітнити меню допоможуть страви з риби. Пригадується такий рецепт і в пост. Сьогодні я розповім, як можна приготувати смачний минтай, тушкований з морквою і цибулею в мультиварці. Готується рибна страва досить просто і з цим рецептом впорається, навіть, господиня-початківець. Просто дотримуйтесь покроково викладеним підказкам рецепта з фото і у вас все вийде.

Готувати рибу будемо в мультиварці POLARIS, потужністю 860 Вт.

Як приготувати тушкований минтай з овочами

Соковиту “овочеву шубу” буду готувати з морквою, цибулею і помідорами.

Нам буде потрібна половина великої цибулини або одна середня. Цибулю нарізаємо кільцями або півкільцями, на ваш розсуд.

ріжемо цибулю

Одну середню моркву тремо на крупній тертці.

трьом морква

Нарізаємо кільцями помідор.

нарізаємо помідор

Приготуємо гірчичну заливку. Для цього, розведемо в 150 мілілітрах води, 1 столову ложку гірчиці, додамо сіль за смаком.

Гірчична заливка

Минтай – 750 грам. Рибу чистимо і миємо. Щоб страва вийшла смачною, потрібно відповідально підійти до вибору минтая. Він повинен бути обов’язково свіжим, зі світло-сірою шкіркою і світлими брюшкамі. Несвіжа риба з жовтизною може повністю зіпсувати враження від готової страви.

минтай

Ріжемо кожну рибину на 3 шматочки і укладаємо, в змащену маслом, чашу мультиварки. Посипаємо сіллю і спеціями. Я вважаю за краще використовувати “Приправу лимонну до риби”, але ви можете використовувати спеції, що  подобаються саме вам

нарізаємо рибу

На минтай укладаємо кільця ріпчастої цибулі.

Викладаємо цибулю на рибу

Тепер черга доходить до моркви. Розкладаємо подрібнену моркву поверх цибулі.

Викладаємо моркву на цибулю

Останніми викладаємо помідори. Можна не намагатися покласти колечко томата на кожен шматок риби, просто розподіліть помідори рівномірно на поверхні.

викладаємо томат

В майонезному пакетику зробіть маленьку дірочку і нанесіть на овочі майонезну сітку.

майонезна сітка

Залишилося залити рибу гірчичним соусом.

заливаємо соусом

Готувати минтай під овочевою шубою будемо в режимі “Тушкування” – 40 хвилин.

готова риба

Готову рибу можна подати як самостійну страву або з гарніром, наприклад, відвареним рисом.

Минтай під овочами

Впевнена, вам сподобається ця смачна і соковита риба під овочевою шубою. Порадуйте своїх домочадців красивою стравою, приготувавши тушкований минтай вдома на сімейну вечерю.