Смачний морквяний суп з сухариками

Суп з моркви з рисом, локшиною або сухариками дуже простий у приготуванні, але гарний і корисний. А найголовніше, його швидко і легко можна приготувати безпосередньо перед самим обідом або з ранку, перед тим як піти на роботу. Крім того, рецепт підійде і вегетаріанцям, і в пост, і дітям, і для повсякденної їжі.

morkovnyj-sup

Як приготувати морквяний суп

Нарізану соломкою моркву обсмажуємо до золотистого кольору, кладемо її в киплячий бульйон (якщо ви варите вегетаріанський або дієтичний суп, то в овочевий бульйон або ж просто в воду) і варимо 15-20 хв, після чого солимо і перчимо.

Окремо відварюємо локшину або рис. Перед тим як вимкнути суп, кладемо в нього зварену локшину або рис, вводимо жовтки (вони згустять його), попередньо розведені прохолодною рідкою частиною супу і доводимо до кипіння.

Перед подачею на стіл суп з моркви заправляємо екстрактом коріння і посипаємо зеленню.

У процесі варіння є можливість злегка змінити рецепт супу. Для цього, рис або локшину можна замінити на апетитні хлібні сухарики. У тарілку морквяного супу їх слід класти безпосередньо перед подачею або ж поставити їх на стіл в загальній посуді.

Рецепт приготування морквяного супу розрахований на 1 порцію, яка складається з:

  • моркви – 80 г,
  • жиру – 5 г,
  • локшини або рису -15 г,
  • екстракту коріння – 2 г,
  • жовтків – 1, 2 шт.,
  • солі і перцю – 3 г.