Мало хто може проігнорувати аромат домашньої дріжджової випічки, коли він манить на кухню. Макова начинка має неабиякий смак і для багатьох є спогадом про дитячі роки. А ще це дуже гарний контраст чорного кольору (мак) та білого (тісто), який також збуджує апетит. Макова начинка в такій випічці гарно підкреслює і відокремлює шар від шару. “Симпатичний” і смачний маковий пиріг-равлик обов’язково сподобається всім. Тому варто негайно занести до власної кулінарної книги покроковий рецепт із фотографіями.
Інгредієнти: Дріжджове тісто, Кориця, Макова начинка, Молоко, Цукрова пудра, Яйце
Кухня: Російська кухня
Складники:
- 1 порція дріжджового тіста, з якого печуть булочки, гамбургери, рулети, пиріжки;
- 1 порція макової начинки;
- 1 жовток із 2 ст. ложками молока (для змащування рулету);
- 1 ч. ложка цукрової пудри з половиною ч. ложки кориці.
Як приготувати маковий пиріг-равлик
Щонайперше, необхідно замісити дріжджове тісто для булочок, гамбургерів, рулетів і пиріжків, користуючись рекомендаціями, що описані за посиланням у списку інгредієнтів. Після того, як тісто буде готове, можна приступати до формування пирога.
Спершу, слід розгорнути тісто в великий прямокутний пласт. Для того щоб воно не липнуло до робочої поверхні, її необхідно час від часу притрушувати мукою.
Потім, з допомогою шпателя, потрібно нанести макову начинку й рівномірно розмазати її по всій поверхні пласта, не доходячи декілька сантиметрів до країв тіста.
Тепер, слід ввімкнути духовку, щоб розігрівалася до температури 180 °С.
Після цього, з тіста з начинкою треба сформувати рулет, а потім, скрутити його так, як згортається равлик (на фото це добре видно). Майбутню випічку, необхідно помістити в силіконову форму, змащену маслом, накрити його серветкою та залишити на 30 хвилин.
Потім, слід жовток змішати з молоком і змастити ними рулет.
Пектися пиріг повинен 35 хвилин.
Після того, як випічка буде готова, її варто присипати цукровою пудрою з корицею.
Тепер, смачним маковим пирогом-равликом можна ласувати.
У розрізі ароматний “равлик” має неперевершений апетитний вигляд.