З нагоди якого-небудь свята присутніх за столом можна здивувати пряним і солодким імбирним кексом із медом і журавлиною. Для приготування такої випічки знадобиться досить небагато часу. У процесі випікання, спеції, які додавалися до тіста, повністю розкриють свій аромат і смак, а завдяки меду, кекс матиме “привабливий” і карамельний відтінок. Покроковий рецепт із фотографіями стане хорошим помічником під час приготування смачного десерту в домашніх умовах.
Інгредієнти: Борошно, Вершкове масло, Журавлина, Імбир, Кориця, Мед, Молоко, Мускатний горіх, Розпушувач, Сіль, Сода, Цукор, Яйце
Складники:
- 150 грамів борошна;
- 1 ч. л. імбиру;
- 60 грамів вершкового масла;
- 1 ч. л. кориці;
- 1 ч. л. розпушувача;
- 3 ст. л. меду;
- пів ч. л. соди;
- 2 яйця;
- 1 ч. л. мускатного горіха;
- журавлина (за смаком);
- пів ч. л. солі.
Як спекти імбирний кекс із медом у духовці
Насамперед, потрібно з’єднати всі сухі, окрім соди, інгредієнти.
Заздалегідь, слід розтопити масло й злегка підігріти молоко.
Потім, треба збити цукор із розтопленим маслом і яйцями.
Влити молоко, додати мед і соду.
Рідку основу для тіста слід ретельно збити вінчиком.
Після цього, рідку суміш необхідно вилити до сухої.
Додати журавлину або інші улюблені ягоди.
Готове тісто, потрібно перелити в форму для кексу. Пектися десерт має при температурі 180 °C до утворення красивої рум’яної поверхні. Це, десь, 30 хвилин. Готовність, як зазвичай, перевіряється дерев’яною шпажкою, якщо вона виходить із випічки сухою, то значить її можна виймати.
Діставати імбирний кекс із медом із духовки потрібно лише тоді, коли він повністю остигне.
Охололий пряний медовий десерт слід розмістити на красивій плоскій тарілці, нарізати на порційні шматки й подавати з чаєм або кавою.
Скориставшись цим рецептом, вдасться власноруч спекти ароматний, надзвичайно смачний і солодкий імбирний кекс. Така швидка випічка зможе виручити тоді, коли на порозі з’являться неочікувані гості.