Смачний і корисний пшеничний хліб з висівками грубого помелу

Якщо ви регулярно читаєте мої дописи, то, певно знаєте, що я дуже люблю пекти.  Відповідно, у мене є досить багато рецептів смачного домашнього хліба.  Одним із них я буду ділитися сьогодні.  

Хлібчик за цим рецептом виходить дуже смачним та корисним завдяки висівкам з жита грубого помелу.

Почнемо з інгредієнтів.

Смачний і корисний пшеничний хліб з висівками грубого помелу

Для тіста беремо:

  • борошно – 700 г;
  • вода – 250 мл;
  • дріжджі (пресовані) – 30 г;
  • сіль – 5 г;
  • цукор – 30 г;
  • житні висівки – 30 г;
  • рослинна олія – 40 г.

Як приготувати тісто для пшеничного хліба з висівками

У глибокій металевій мисці змішуємо до однорідної маси дріжджі, цукор та сіль.

Смачний і корисний пшеничний хліб з висівками грубого помелу

Додаємо висівки з жита.

Смачний і корисний пшеничний хліб з висівками грубого помелу

Залишаємо опару хвилин на 20 при кімнатній температурі, щоб вона піднялася.

Смачний і корисний пшеничний хліб з висівками грубого помелу

Коли опара піднялася, порційно додаємо просіяну пшеничну муку, мішаючи тісто столовою ложкою.

Смачний і корисний пшеничний хліб з висівками грубого помелу

Коли тісто тане тугим, ретельно вимісіть його вручну на столі або робочій поверхні, присипаній борошном.

Смачний і корисний пшеничний хліб з висівками грубого помелу

Тісто для хліба покладіть у целофановий пакетик і покладіть у морозилку на 30 хвилин.

Смачний і корисний пшеничний хліб з висівками грубого помелу

Тісто має підрости.  Як на фото нижче.

Смачний і корисний пшеничний хліб з висівками грубого помелу

Застеліть деко пергаментом, змащеним рослинною олією.

Дістаньте тісто й сформуйте мокрими руками округлий хлібчик.

Смачний і корисний пшеничний хліб з висівками грубого помелу

Поставте деко у теплу духовку на 20 хвилин.  Коли хлібчик підніметься, покропіть його водою й посипте висівками.

Пекти наш хлібчик ми будемо пів години на середньому вогні у духовці.

Ще гарячий готовий хліб потрібно дістати з духовки, трохи намочити його звичайною водою за допомогою кулінарного пензля, й загорнути у рушничок хвилин на 10.

Смачний і корисний пшеничний хліб з висівками грубого помелу

Споживати такий хліб краще після того, як він охолоне.

Смачний і корисний пшеничний хліб з висівками грубого помелу

Сподіваюся, ви спечете хліб за моїм рецептом і отримаєте насолоду від його смаку та аромату.

Споживати такий хлібчик можна не лише з основними стравами, а просто з чаєм, компотом чи соком.