Якщо ви регулярно читаєте мої дописи, то, певно знаєте, що я дуже люблю пекти. Відповідно, у мене є досить багато рецептів смачного домашнього хліба. Одним із них я буду ділитися сьогодні.
Інгредієнти: Борошно, Висівки, Вода, Дріжджі, Рослинна олія, Сіль, Цукор
Хлібчик за цим рецептом виходить дуже смачним та корисним завдяки висівкам з жита грубого помелу.
Почнемо з інгредієнтів.
Для тіста беремо:
- борошно – 700 г;
- вода – 250 мл;
- дріжджі (пресовані) – 30 г;
- сіль – 5 г;
- цукор – 30 г;
- житні висівки – 30 г;
- рослинна олія – 40 г.
Як приготувати тісто для пшеничного хліба з висівками
У глибокій металевій мисці змішуємо до однорідної маси дріжджі, цукор та сіль.
Додаємо висівки з жита.
Залишаємо опару хвилин на 20 при кімнатній температурі, щоб вона піднялася.
Коли опара піднялася, порційно додаємо просіяну пшеничну муку, мішаючи тісто столовою ложкою.
Коли тісто тане тугим, ретельно вимісіть його вручну на столі або робочій поверхні, присипаній борошном.
Тісто для хліба покладіть у целофановий пакетик і покладіть у морозилку на 30 хвилин.
Тісто має підрости. Як на фото нижче.
Застеліть деко пергаментом, змащеним рослинною олією.
Дістаньте тісто й сформуйте мокрими руками округлий хлібчик.
Поставте деко у теплу духовку на 20 хвилин. Коли хлібчик підніметься, покропіть його водою й посипте висівками.
Пекти наш хлібчик ми будемо пів години на середньому вогні у духовці.
Ще гарячий готовий хліб потрібно дістати з духовки, трохи намочити його звичайною водою за допомогою кулінарного пензля, й загорнути у рушничок хвилин на 10.
Споживати такий хліб краще після того, як він охолоне.
Сподіваюся, ви спечете хліб за моїм рецептом і отримаєте насолоду від його смаку та аромату.
Споживати такий хлібчик можна не лише з основними стравами, а просто з чаєм, компотом чи соком.