Майже кожен знає – перші страви корисні для здоров’я, але прикро, що не всім вдається дивувати своїх рідних щоденним розмаїттям супів. Цей докладний рецепт із фотографіями неодмінно стане в пригоді під час приготування ситного й корисного гречаного супу з м’ясом.
Інгредієнти: Вода, Гречка, Запашний перець горошком, Зелень, Картопля, Лавровий лист, Морква, Перець салатний, Сіль, Спеції, Цибуля, Чорний перець горошком, Яловичина
Складники:
- 2-2,5 л. води;
- 0,4-0,5 кілограма яловичих кісток із м’ясом;
- пів стакана гречки;
- 3 картоплини;
- 2 морквини;
- 1 цибулина;
- 1 салатний перець;
- пів ст. л. солі;
- пів ч. л. спецій;
- 1-2 лаврові листи;
- по 2-3 горошини чорного та духмяного перцю;
- 1 пучок зелені.
Як приготувати гречаний суп з м’ясом
Дуже насичений і смачний бульйон виходить із яловичого м’яса на кістці. Можна також брати й свинину, але перед приготуванням потрібно видалити з м’яса шматки жиру та варити кістки на 30 хвилин менше, ніж яловичі. Овочі необхідно почистити та помити, а гречку перебрати й промити.
Спершу, потрібно поставити варити бульйон. Яловичину необхідно залити холодною водою та відправити на вогонь. Пінку, що буде час від часу утворюватися на поверхні, варто знімати ложкою чи шумівкою. Потім, коли цей процес припиниться, плиту слід ввімкнути на мінімальний вогонь і готувати бульйон протягом 1,5-2 годин. Протягом цього часу, м’ясо буде виділяти трохи жиру й ще буде з’являтися незначна кількість пінки на поверхні. Їх необхідно періодично знімати. До кісток, що варяться, слід додати лаврові листи та горошини чорного й духмяного перцю. Якщо кістки надто великого розміру, то коли бульйон приготується їх варто вийняти, а рідину процідити, з допомогою сита.
Потім, до бульйону слід додати кубики картоплі та сіль.
Туди ж відправити промиту гречку.
Моркву необхідно натерти на тертці з великими отворами, а салатний перець і цибулю нарізати на невеликі кубики.
Овочі необхідно підсмажити на розігрітій сковорідці на соняшниковій олії.
Коли овочі стануть золотистими, їх можна додавати до решти компонентів супу. Після цього, перша страва повинна покипіти ще 5 хвилин, потім до неї слід додати зелень і спеції. Саме тепер варто скоригувати кількість солі. Якщо є бажання, то в кінці варіння в суп можна вкинути невеличкий подрібнений зубок часнику. Так буде ароматніше.
Такий ситний і смачний гречаний суп обов’язково сподобається всім членам сім’ї.
Подавати його варто теплим. Духмяна скибочка хліба, особливо домашнього, буде неабияк доречною.