Гречаний гарнір з селерою – це смачна та дієтична страва. Пропонуємо вам рецепт його приготування.Вам необхідно взяти такі продукти:
Інгредієнти: Болгарський перець, Вода, Гречка, Зелень петрушки, Корінь селери, Морква, Оливкова олія, Спеції, Цибуля
- 100 грамів кореня селери;
- 1 велику морквину;
- 2 цибулини;
- 2 гілочки петрушки (свіжої або сухої);
- ½ червоного солодкого перцю;
- 600 грамів гречаної крупи;
- 1 чайну ложку солі;
- 50 мілілітрів оливкової рафінованої олії.
Як смачно зварити гречку на гарнір з селерою і овочами
Спочатку розігрійте олію та обмажте порізану цибулю. Потім додайте моркву, натерту на крупній тертці, і кубики кореня селери. Все перемішайте і тушкуйте 7 хвилин. Потім додайте шматочки болгарського перцю, дрібно порізану петрушку та все перемішайте.
Далі висипте на овочі гречку та лишіть її прогріватися 6-7 хвилин.
Після цього налийте воду, щоб вона була на 3-4 сантиметри вище гречки та додайте сіль.
Доведіть страву до кипіння, зменшіть вогонь та тушкуйте під нещільно закритою кришкою.
Коли води не залишиться – приберіть кришку та добре все перемішайте.
Все, можна подавати цей смачний і корисний десерт до столу.