Смачний гречаний гарнір з селерою

Гречаний гарнір з селерою – це смачна та дієтична страва. Пропонуємо вам рецепт його приготування.Вам необхідно взяти такі продукти:

  • 100 грамів кореня селери;
  • 1 велику морквину;
  • 2 цибулини;
  • 2 гілочки петрушки (свіжої або сухої);
  • ½ червоного солодкого перцю;
  • 600 грамів гречаної крупи;
  • 1 чайну ложку солі;
  • 50 мілілітрів оливкової рафінованої олії.

Як смачно зварити гречку на гарнір з селерою і овочами

Спочатку розігрійте олію та обмажте порізану цибулю. Потім додайте моркву, натерту на крупній тертці, і кубики кореня селери. Все перемішайте і тушкуйте 7 хвилин. Потім додайте шматочки болгарського перцю, дрібно порізану петрушку та все перемішайте.

пассируем овочі

Далі висипте на овочі гречку та лишіть її прогріватися 6-7 хвилин.

Гречка з овочами

Після цього налийте воду, щоб вона була на 3-4 сантиметри вище гречки та додайте сіль.

Гречаний гарнір з селерою

Доведіть страву до кипіння, зменшіть вогонь та тушкуйте під нещільно закритою кришкою.

Гречаний гарнір з селерою

Коли води не залишиться – приберіть кришку та добре все перемішайте.

Гречаний гарнір з селерою

Все, можна подавати цей смачний і корисний десерт до столу.