Для приготування домашнього горохового супу з копченостями можна використовувати копчену курку, мясо, будь-яку копчену ковбасу, сардельки, мисливські сосиски. Сьогодні я буду готувати в мультиварці смачний гороховий суп з копченими реберцями, а покрокова інструкція з фото стануть Вам помічниками у приготуванні наваристої першої страви.
Інгредієнти: Вода, Горох, Зелень, Картопля, Морква, Рослинна олія, Свинина копченая, Сіль, Цибуля
Як варити гороховий суп з копченостями в мультиварці
Для супу потрібно взяти одну склянку колотого половинками гороху (я використовую склянку об’ємом 200 грамів). Тепер слід визначитися, чи будемо замочувати горох. Якщо у Вас є час, то бажано залити горох холодною водою на 3-6 годин, та якщо часу обмаль, замочувати не будемо. Адже в сучасних потужних машинах він добре розвариться. Я, зазвичай, варю гороховий суп у стандартному режимі «Супи» або «Варіння» одну годину, без збільшення часу.
Оскільки у мене сьогодні був вільний час, то я горох замочила заздалегідь.. Через зазначений вище час воду зливаємо та промиваємо зернята під проточною водою. Погляньте на фото, якими гарними та «умитими» стали половинки гороху.
Очищаємо дві великі картоплини та нарізаємо брусочками або кубиками.
Тепер потрібно розрізати копчені свинячі реберця (приблизно 400 грамів) уздовж міжреберних волокон. Якщо Ви хочете отримати маленькі шматочки, то після того, як нарубаєте їх, сполосніть копченості під краном.
Далі у чашу мультиварки вливаємо кілька столових ложок олії, викладаємо нарізану кубиками цибулю та натерту на тертці моркву і обсмажуємо до прозорості цибулі.
Тепер кладемо у засмажку з овочів реберця та трохи обсмажуємо з обох сторін.
Кухня одразу наповниться чарівним ароматом!
Всипаємо у чашу останні компоненти: горох та картоплю.
Все це заливаємо 1,6 літрами холодної води. Закриваємо кришку мультиварки та режим «Суп» на одну годину. Зверніть увагу, що суп ми не солимо, адже копченості містять сіль. Через півгодини спробуємо суп на сіль, та якщо необхідно, досолимо.
Після сигналу мультиварки відкриваємо кришку.
Насичений, ароматний та смачний гороховий суп розливаємо по порційних тарілках іта прикрашаємо дрібно порубаною свіжою зеленню.
Ось так простіше простого та швидко (всього за одну годину) готується смачна перша страва – гороховий суп з копченостями. Завдяки тому, що ми використали готовий м’ясний продукт, піна не утворилася і суп не «збіг».