Ні для кого не секрет, що зазвичай гороховий суп готують із додаванням копченостей. Проте, далеко не всі полюбляють такий варіант приготування через досить сильний аромат.
Інгредієнти: Горох, Картопля, Кріп, Морква, Сіль, Цибуля, Часник, Шпиг копчений, Яловичина
Я багато експериментувала з приготуванням цього супу і з часом мені вдалося створити власний рецепт, який трохи відрізняється від класики завдяки особливій заправці.
Як завжди, до ваших послуг я підготувала детальний покроковий рецепт, за допомогою якого ви приготуєте суп швидко та без особливих зусиль.
На трилітрову каструлю беремо:
- яловичий гуляш – 300 г;
- горох сушений половинками – 200 г;
- картопля – 3-4 шт.;
- одна середня морквина;
- одна велика цибулина (або три маленькі);
- сіль за смаком.
Для заправки:
- злегка підкопчений свинячий шпик – 100 г;
- кріп подрібнений (можна свіжий або заморожений) – 2 ст.л;
- часник – 1 головка;
Як приготувати гороховий суп
Яловичий гуляш нарізаємо шматками середнього розміру, добре промиваємо, заливаємо холодною водою й ставимо на вогонь.
Коли вода закипить, знімаємо піну й максимально зменшуємо вогонь. Накриваємо кришкою каструлю й варимо десь півтори години.
За цей час промиваємо горох, заливаємо його холодною водою й відставляємо на деякий час, щоб він розбух.
Дістаємо відварене м’ясо з бульйону, дрібно ріжемо й повертаємо назад до каструлі.
Зливаємо зайву рідину з миски з горохом, а сам горох додаємо у каструлю.
Для цього варіанту горохового супу натирати моркву не обов’язково. Достатньо просто її нарізати невеликими, тонкими брусочками. Як на фото. Цибулю дрібно ріжемо.
Почищену картоплю нарізаємо кубиками середнього розміру.
На цей час горох практично розварився, тож додаємо до супу сіль, картоплю, моркву та цибулю.
Готуємо заправку. Для неї дрібно нарізаємо сало та часник.
Додаємо подрібнений кріп і товчемо усі інгредієнти до утворення однорідної маси. Дуже зручно це робити в ступці.
За пару хвилин до готовності овочів, додаємо заправку в суп, збільшуємо вогонь і ще раз доводимо до кипіння.
Залиште суп настоятися хоча б годину. Тоді він буде особливо запашним.
Наш гороховий супчик готовий! Хутчіш кличте родину до столу і… смачного!