Смачний бефстроганов з яловичини, без сметани і томатної пасти

Коли кажуть «бефстроганов», я одразу уявляю м’ясо, протушковане в сметанному соусі. Але виявляється, що цю традиційну страву можна приготувати по-іншому, не використовуючи сметани та томату. А краще до м’яса зробити підливу з овочів та лимону, вірніше, з цедрою лимону. Такий незвичний спосіб приготування відомої класичної страви я спробувала недавно, бефстроганов за новим рецептом з своєрідною модерною ноткою вийшов просто чудовим на смак. Із радістю ділюся сьогодні рецептом швидкого приготування бефстроганов з яловичини, замаринованого в цедрі лимона та з овочами.

Для приготування цієї м’ясної страви нам знадобиться:

яловичина – 0,5 кг.;
цибуля – 2-3 шт.;
солодкий червоний перець – 1 шт.;
цедра одного лимону;
часник – 2-3 зубчики;
сіль і спеції за смаком;
бульйон або вода – 250 мл;
олія для смаження.

Як смачно приготувати бефстроганов з яловичини без сметани

Головне — вибрати якісне м’ясо яловичини. Воно повинно бути молоде, без сухожиль та плівок.

Смачний бефстроганов з яловичини, без сметани і томатної пасти

Основним секретом смачного бефстроганов є правильна нарізка м’яса. Його потрібно нарізати на тоненькі смужки і обов’язково поперек волокон. Така нарізка зробить м’ясо м’яким та дуже ніжним.

Тож нарізаємо правильно м’ясо, на нього висипаємо цедру лимона, її попередньо необхідно натерти на дрібній тертці. Ретельно перемішуємо та відставляємо на 30-40 хвилин для маринування.

Смачний бефстроганов з яловичини, без сметани і томатної пастиНе зовсім класичний рецепт бефстроганов в маринаді з цедри лимона

А ми почнемо займатися овочами. Цибулю та перець нашаткуємо соломкою, зубчики часника дрібно покришимо. Сковорідку з олією розігріємо та викладемо овочі.

Смачний бефстроганов з яловичини, без сметани і томатної пасти

Обсмажуємо їх до готовності та слідкуємо, щоб вони не підгоріли. Коли обсмажаться, перекладаємо овочі в окремий посуд та кладемо м’ясо. Робимо великий вогонь, щоб м’ясо «схопилося», сік не витік та шматочки не пересушилися.

Смачний бефстроганов з яловичини, без сметани і томатної пасти

До обсмаженого м’яса викладаємо овочі, перемішуємо, заливаємо бульйоном чи просто водою. При додаванні бульйону страва матиме більш насичений смак, та підійде і вода. Накриваємо сковороду кришкою, зменшуємо вогонь та тушкуємо. Час від часу помішуємо, доки соус не стане густим.

Смачний бефстроганов з яловичини, без сметани і томатної пасти

Як тільки соус загусне, вимикаємо плиту, страва готова.

Смачний бефстроганов з яловичини, без сметани і томатної пасти

До нашого незвичного та ніжного бефстроганов, так само, як і зробленого за класичним рецептом, найкраще підійде гарнір з картопляного пюре. Страва має приємний присмак та аромат лимону. Мій чоловік назвав її «м’ясо, як з вишуканого ресторану». Приготуйте за моїм рецептом бефстроганов з яловичини та здивуйте свою родину та друзів новим та оригінальним смаком.