Коли кажуть «бефстроганов», я одразу уявляю м’ясо, протушковане в сметанному соусі. Але виявляється, що цю традиційну страву можна приготувати по-іншому, не використовуючи сметани та томату. А краще до м’яса зробити підливу з овочів та лимону, вірніше, з цедрою лимону. Такий незвичний спосіб приготування відомої класичної страви я спробувала недавно, бефстроганов за новим рецептом з своєрідною модерною ноткою вийшов просто чудовим на смак. Із радістю ділюся сьогодні рецептом швидкого приготування бефстроганов з яловичини, замаринованого в цедрі лимона та з овочами.
Інгредієнти: Болгарський перець, Бульйон, Вода, Рослинна олія, Сіль, Спеції, Цедра лимону, Цибуля, Часник, Яловичина
Для приготування цієї м’ясної страви нам знадобиться:
яловичина – 0,5 кг.;
цибуля – 2-3 шт.;
солодкий червоний перець – 1 шт.;
цедра одного лимону;
часник – 2-3 зубчики;
сіль і спеції за смаком;
бульйон або вода – 250 мл;
олія для смаження.
Як смачно приготувати бефстроганов з яловичини без сметани
Головне — вибрати якісне м’ясо яловичини. Воно повинно бути молоде, без сухожиль та плівок.
Основним секретом смачного бефстроганов є правильна нарізка м’яса. Його потрібно нарізати на тоненькі смужки і обов’язково поперек волокон. Така нарізка зробить м’ясо м’яким та дуже ніжним.
Тож нарізаємо правильно м’ясо, на нього висипаємо цедру лимона, її попередньо необхідно натерти на дрібній тертці. Ретельно перемішуємо та відставляємо на 30-40 хвилин для маринування.
А ми почнемо займатися овочами. Цибулю та перець нашаткуємо соломкою, зубчики часника дрібно покришимо. Сковорідку з олією розігріємо та викладемо овочі.
Обсмажуємо їх до готовності та слідкуємо, щоб вони не підгоріли. Коли обсмажаться, перекладаємо овочі в окремий посуд та кладемо м’ясо. Робимо великий вогонь, щоб м’ясо «схопилося», сік не витік та шматочки не пересушилися.
До обсмаженого м’яса викладаємо овочі, перемішуємо, заливаємо бульйоном чи просто водою. При додаванні бульйону страва матиме більш насичений смак, та підійде і вода. Накриваємо сковороду кришкою, зменшуємо вогонь та тушкуємо. Час від часу помішуємо, доки соус не стане густим.
Як тільки соус загусне, вимикаємо плиту, страва готова.
До нашого незвичного та ніжного бефстроганов, так само, як і зробленого за класичним рецептом, найкраще підійде гарнір з картопляного пюре. Страва має приємний присмак та аромат лимону. Мій чоловік назвав її «м’ясо, як з вишуканого ресторану». Приготуйте за моїм рецептом бефстроганов з яловичини та здивуйте свою родину та друзів новим та оригінальним смаком.