Сьогодні у нас дуже смачні вареники з картоплею. Тісто для вареників непросте і, навіть, не заварне, а повітряне на кефірі тісто. Легка картопляна начинка – чудове поєднання, та ще й зі сметаною …
Інгредієнти: Борошно, Вершкове масло, Картопля, Кефір, Лавровий лист, Сіль, Сметана, Сода, Цукор, Яйце
Приготувати, таку традиційну для нас страву, початківцям допоможе цей покроковий рецепт з фото. Отже, за роботу.
Інгредієнти, для приготування страви:
- 800 гр. борошна;
- 200 гр. кефіру;
- 2 яйця;
- щіпка солі / соди / цукру (в тісто);
- 3 шт. картоплі;
- сіль (в пюре);
- лавровий лист;
- вершкове масло;
- сметана.
Зміст
Як приготувати тісто для вареників на кефірі
Є кухарі, які тісто замішують без допомоги чаші, прямо на столі. Створюють лунку в борошні і вливають рідкі інгредієнти. Але новачкові не радила б, особливо якщо немає зайвого часу возитися з тістом. Все попливе і викличе негативні емоції від приготування. Краще максимально замісити в мисці, а потім перенести на стіл.
Приготування тіста досить просте. Борошно розпушуємо.
Додаємо соду, сіль і цукор. Слідом потрапляють яйця і кефір.
Вмішуємо борошно. Тісто має вийти як на фото.
Начинка для вареників з картоплею
Готуємо пюре. Для цього картоплю почистити, порізати. Варимо картоплю, воду посолити, додати лавровий лист.
Товкачем робимо пюре, зливши зайву воду. До картоплі можна додати підсмаженої цибульки або вареної печінки.
Як зробити вареники з картоплею
Робимо заготовки для вареників: розкачуємо тісто і виїмкою (склянкою) витісняємо круги. Поверх круга укладаємо пюре.
Краї зводимо і щільно притискаємо, стик робимо не дуже тонкий. Його через кожне торкання підгинаємо і отримуємо красиву хвилю. Вареники набувають гарну форму. Укладаємо їх на дошку.
Як і скільки варити вареники з картоплею
Ставимо воду, кип’ятимо, солимо.
Варимо вареники 7 хвилин після повторного закипання води. Стежимо і не переварюємо, інакше вийде не дуже смачно.
Вилучаємо з води і заправляємо маслом, сметаною.
Домашні вареники з картоплею не порівняти з магазинними! Виділити трохи часу на приготування і отримати задоволення – це того варто.
А ось відео-рецепт вареників з картоплею, але з тіста на воді від Ольги Матвей на Ютубі.