Що може бути приємніше, ніж порадувати свою сім’ю в вихідний день смачними і ароматними млинцями. Особливо, якщо процес приготування не займе багато часу. Смачне тісто, з борошном і крохмалем, я готую за 5-7 хвилин, а випікаю тонкі млинці на кислому молоці , близько, 10-15 хвилин, в залежності від їх кількості. З даної кількості інгредієнтів виходить близько 10 дуже-дуже смачних і ароматних млинців. Обов’язково спробуйте приготувати, використовуючи мій детальний рецепт з покроково зробленими фото.
Інгредієнти: Борошно, Ваніль, Кисле молоко, Крохмаль, Кунжут, Олія рослинна, Сода, Цукор, Яйце
Отже, щоб завести млинцеве тісто нам потрібно:
- яйце – 1 штука;
- картопляний крохмаль – 1 ст. л .;
- цукру – 3 ст. л .;
- кефір (кисле молоко або сироватка) – 150 мл;
- пшеничне борошно – 5-6 ст. л .;
- рослинна олія рафінована – 2 ст. л .;
- кунжут – 20 гр;
- сода – 1/2 ч. л .;
- ваніль – на кінчику ножа.
Як приготувати млинці на кислому молоці з кунжутом
Основою млинців є тісто. Від нього залежить смак і структура готових млинчиків. Тому, в першу чергу потрібно підготувати продукти та глибоку ємність для приготування млинцевого тіста.
Перше, що потрібно зробити починаючи готувати, це змішати цукор, яйце, ваніль, соду.
Влити тепле кисле молоко (в цьому рецепті кисле молоко завжди можна замінити на сироватку або кефір, в залежності від того, що є в наявності). Перемішати до появи пухирців.
Пшеничне борошно просіяти. Додати крохмаль і пшеничне борошно до решти інгредієнтів. Збити отриману суміш блендером. Блендер допоможе з’єднати всі інгредієнти до однорідного стану. Досить 60 секунд роботи блендера на максимальній потужності.
Готове млинцеве тісто виглядає однорідним, рідким, але з щільною структурою. Воно виливається з ополоника товстим струменем.
Як пекти млинці на сковороді
Для смаження млинців потрібна спеціальна сковорода з низькими бортами, щоб не обпекти руки при перевертанні. Але наші бабусі, балуючи нас горою духмяних млинчиків, справлялися і з звичайною сковородою. Так що, якщо немає спеціальної сковороди, беремо звичайну.
Сковороду з антипригарним покриттям годі й змащувати маслом. Я ж на свою капають одну краплю олії перед випічкою першого млинця і потім кожні п’ять млинців, проробляю ту ж процедуру.
Сковороду розігріти. Набрати неповний ополоник млинцевого тіста і вилити на край сковороди. Покрити сковороду так, щоб тісто обволікло всю сковороду, утворюючи круг. Посипати тісто кунжутом, поки воно ще не спеклося і мокре.
Через хвилину, коли краї почнуть рум’янитися, перевернути млинець на другу сторону і обсмажити до готовності.
Все, що залишається зробити, це обережно виймати млинці на тарілку, складаючи один на одного.
Потім дані млинці можна начинити сирною начинкою з фруктами, шоколадом, фруктовим салатом або ж просто подати зі згущеним молоком, сметаною або варенням.
Кунжут відмінно доповнює смак випічки і дарує свій аромат і смакові нотки.
Смачні тонкі млинці на кислому молоці мають безліч варіантів подачі. Їх можна начиняти як солодкою, так і не солодкою начинкою. Все залежить від вашого бажання і наявності продуктів. Смачної вам випічки і смачного!