Цього разу пропоную рецепт ситної та вельми ароматної страви, що підійде для подачі на вечерю чи в якості поживної другої страви на обід. Це повноцінним прийомом їжі, адже містить одразу і основний м’ясний компонент, і гарнір. Отже, готуємо дієтичні та смачні тефтелі з картоплею в духовці у сметанному соусі. Запекти цю страву не складе труднощів.
Подавати ж до столу можна в супроводі свіжих овочів або з додатковим улюбленим соусом. Освоїти приготування цієї цікавої картопляної запіканки з м’ясним фаршем допоможе мій покроково оформлений рецепт з фото.
Інгредієнти: Італійські трави, Картопля, Консервована кукурудза, Морква, Рослинна олія, Сіль, Спеції, Фарш м'ясний, Цибуля, Яйце
Нам знадобляться:
- фарш яловичий (з додаванням цибулі) – 200 гр;
- суміш «Італійські трави»- 1/2 ч.л.;
- перець чорний мелений – 1/2 ч.л.;
- яйце – 1 шт.;
- картопля – 4 бульби;
- цибуля ріпчаста- 1 шт.;
- морква – 1 шт.;
- кукурудза (консервована) – 2 ст.л.;
- сметана – 35 гр.
Зміст
Як приготувати тефтелі з картоплею в духовці
Приправляємо готовий фарш спеціями та солимо за смаком.
Треба вбити до нього одне куряче яйце.
Ретельно вимішуємо фарш, доливаємо невелику кількість води або молока та даємо йому 10 хвилин настоятися.
Після цього, вологими руками формуємо тефтелі та обсмажуємо їх у розпеченій соняшниковій олії.
Овочі (картоплю, моркву та цибулю) очищуємо та нарізаємо шматочками. Приправляємо спеціями та солимо. Додаємо консервовану кукурудзу. Викладаємо у форму для запікання.
Зверху на овочі викладаємо тефтелі.
Поливаємо страву рідкою сметаною або жирними вершками. Відправляємо форму в розігріту до 200 градусів духовку для запікання. Готовність перевіряємо по м’якості картоплі.
Дієтичні тефтелі з овочами подаємо до столу з пилу з жару! На додачу можна подати щось із заготовок на зиму або салат зі свіжих овочів.
Запечена картопля з тефтелями в духовці – відео-рецепт
Для урізноманітнення меню пропонуємо розглянути і інші варіанти приготування корисних та смачних страв із картоплі та фаршу.
Подивіться на заставку відео – яке цікаве оформлення. Ну прямо як соти. Зауважу лиш те, що для запікання використовується вже відварена картопля.
Цей відео-рецепт вам допоможе приготувати схоже оформлену страву, але вже із сирої картоплі.
І ще один, дуже простий, але смачний рецепт приготування. Спробуйте!
Запечені з овочами тефтелі – відмінний варіант другої страви, яка не лише просто готується, а ще й низькокалорійна, завдяки використанню нежирного м’яса та відсутності додаткової обробки (обсмажування) овочів. Зробити страву максимально дієтичною допоможе заміна соняшникової олії на оливкову. Ось так просто, всього за 40 хвилин на Вашому столі може з’явитися смачна печеня!