Смачні та соковиті домашні пельмені з м’ясом

Домашні гарячі соковиті пельмені з густою сметаною чи з вершковим маслом … що може бути смачніше? Приготуємо сьогодні пельмені з пісного тіста на воді та начинимо їх фаршем зі свинини. У пельмені можна покласти будь-який фарш, та, з мого досвіду, найкращий вибір — фарш зі свинини або зі свинини та яловичини. Зазвичай, коли господиня вирішує приготувати пельмені перший раз, виникає багато питань: «Як …» Спробую дати вичерпну відповідь.

Інгредієнти:

Смачні і соковиті домашні пельмені з м'ясом

  • 700 гр. борошна;
  • 250 мл води;
  • 2 яйця;
  • сіль;
  • ½ десертної ложки солі;
  • ½ десертної ложки цукру;
  • 500 гр. м’яса;
  • 2 цибулини;
  • 1 десертна ложка солі (в фарш);
  • чорний мелений перець;
  • масло/сметана (для подачі).

Як приготувати фарш для пельменів

Фарш магазинний — не дуже гарний варіант, його можна взяти лише тоді, коли вдома немає можливості його приготувати. Та якщо є, у м’ясорубку вставляємо велику сітку та перемелюємо м’ясо. Додаємо сіль, перець та дрібно нашатковану цибулю. Також цибулю можна перемолоти разом з м’ясом. Гарненько розмішуємо та доливаємо трішки дуже холодної води, щоб зручніше було ліпити.

М'ясний фарш для пельменів

Як зробити тісто для пельменів на воді

До просіяного борошна додаємо цукор та сіль. Далі вбиваємо яйця та вливаємо воду. Замішуємо пругке тісто.

Тісто для пельменів на воді

Як ліпити пельмені руками

Щоб наліпити пельмені швидко та просто, краще взяти зручну форму для ліплення пельменів. Розкачуємо тісто, вистилаємо його на форму, кладемо кульки фаршу над отворами, накриваємо іншим листком тіста, щільно проводимо качалкою. Результат: всі пельмені однакові, все легко та швидко.

Та вручну наліплені пельмені, у які вкладаєш душу, доки чекаєш гостей, нехай і не ідеальні виходять, та вони найкраще смакують, адже їх робили з любов’ю.

Як ліпити пельмені руками

Тож приступаємо: розкачуємо тісто тонким шаром, чаркою або склянкою (якщо хочете зробити великі пельмені) витискаємо кружки з тіста. Кладемо фарш, складаємо пельмень удвічі, ретельно защипаємо краї та загортаємо їх у формі «вушка».

Як ліпити пельмені руками

Наліплені таким чином пельмені мають домашній вигляд та чудовий смак.

Як і скільки варити пельмені

Це дуже просто: у каструлю наливаємо воду, додаємо сіль. Коли вода закипить, відправляємо наші вироби варитися, злегка помішуємо, щоб вони не прилипали до дна. Час приготування залежить від розміру пельменів, та звичайно достатньо 10-12 хвилин.

Як і скільки варити пельмені

До столу подаємо смачні та соковиті пельмені з густою сметаною або з вершковим маслом.

Смачні і соковиті домашні пельмені з м'ясом

Пельмені стануть особливо смачні, якщо страву притрусити чорним меленим перцем та додати кілька крапель оцту. Любителі гостренького присмачують пельмені пекучою гірчицею.

Смачні і соковиті домашні пельмені з м'ясом