Смачні та пишні оладки з яблуками на дріжджах

Старанні кулінарки із задоволенням ознайомляться з простим рецептом дуже смачних яблучних дріжджових оладок на кислому молоці, про який йтиметься далі. Оладки, приготовлені таким способом, виходять пишними, рум’яними, апетитними та мають приємну кислинку. Покроковий фоторецепт полегшить процес приготування. Маючи такого “помічника” господині стануть частіше балувати своїх рідних і гостей пишними оладками з яблуками на дріжджах.

Складники:

Дріжджові яблучні оладки на кислому молоці

  • 250 мілілітрів кислого молока;
  • 3 яблука.;
  • 3 ст. л. цукру;
  • 1 ч. л. сухих дріжджів;
  • 100-120 мілілітрів олії;
  • 200-250 грамів борошна.

Як приготувати яблучні оладки на дріжджах і кисляку

Для того щоб готові оладки мали легкий приємний кислуватий присмак, необхідно обирати кислі сорти яблук, наприклад, Семеренко.

Більш пишними оладки будуть тоді, коли тісто зробити на ледь перекислому кисляку.

Спершу, слід приготувати опару: злегка підігріти кисле молоко й розмішати в ньому столову ложку цукру.

Дріжджові яблучні оладки на кислому молоці

Потім, додати сухі дріжджі й ретельно перемішувати все до тих пір, доки вони не розчиняться. Після цього, опару слід відправити “підніматися” в тепле місце.

Дріжджові яблучні оладки на кислому молоці

За цей час варто зайнятися підготовленням яблук. З них потрібно тоненько зняти шкірку. Зручніше це робити овочечисткою.

Дріжджові яблучні оладки на кислому молоці

Потім, яблука треба натерти на тертці з великими отворами.

Дріжджові яблучні оладки на кислому молоці

На фото видно, що опара покрилася бульбашками та ледь піднялася.

Дріжджові яблучні оладки на кислому молоці

До неї слід додати яблука та перемішати все.

Дріжджові яблучні оладки на кислому молоці

Потім, всипати цукор, що залишився, тобто 2 столові ложки й перемішати.

Дріжджові яблучні оладки на кислому молоці

Насамкінець, малими порціями (по 2-3 ст. л.) потрібно підмішати в тісто для яблучних оладок муку.

Дріжджові яблучні оладки на кислому молоці

Тісто повинно мати середню густоту, його консистенція мала б нагадувати вівсяну кашу.

Дріжджові яблучні оладки на кислому молоці

Смажити яблучні оладки необхідно на розпеченій сковороді на рослинній олії на максимальній температурі плити.

Дріжджові яблучні оладки на кислому молоці

Кожен бік оладок потрібно смажити 2-3 хвилини до утворення на них рум’яної поверхні.

Дріжджові яблучні оладки на кислому молоці

Готові оладки неодмінно треба розмістити на паперовому рушнику, щоб із них стекла зайва олія.

Дріжджові яблучні оладки на кислому молоці

Апетитними оладками з яблуками на дріжджах із приємною кислинкою та красивим золотистим кольором можна смакувати.

Дріжджові яблучні оладки на кислому молоці

На фото нижче добре видно оладок в розрізі, що ілюструє його ідеальну пропеченість.

Дріжджові яблучні оладки на кислому молоці

Подавати до столу яблучні оладки потрібно теплими (не гарячими), щоб сповна розкрити приємний кислуватий смак яблука. Хоча, це правило, зазвичай, не діє. Домашні ласуни наминають їх у гарячому вигляді, навіть, без варення та сметани.