Старанні кулінарки із задоволенням ознайомляться з простим рецептом дуже смачних яблучних дріжджових оладок на кислому молоці, про який йтиметься далі. Оладки, приготовлені таким способом, виходять пишними, рум’яними, апетитними та мають приємну кислинку. Покроковий фоторецепт полегшить процес приготування. Маючи такого “помічника” господині стануть частіше балувати своїх рідних і гостей пишними оладками з яблуками на дріжджах.
Інгредієнти: Борошно, Дріжджі сухі, Кисле молоко, Рослинна олія, Цукор, Яблука
Складники:
- 250 мілілітрів кислого молока;
- 3 яблука.;
- 3 ст. л. цукру;
- 1 ч. л. сухих дріжджів;
- 100-120 мілілітрів олії;
- 200-250 грамів борошна.
Як приготувати яблучні оладки на дріжджах і кисляку
Для того щоб готові оладки мали легкий приємний кислуватий присмак, необхідно обирати кислі сорти яблук, наприклад, Семеренко.
Більш пишними оладки будуть тоді, коли тісто зробити на ледь перекислому кисляку.
Спершу, слід приготувати опару: злегка підігріти кисле молоко й розмішати в ньому столову ложку цукру.
Потім, додати сухі дріжджі й ретельно перемішувати все до тих пір, доки вони не розчиняться. Після цього, опару слід відправити “підніматися” в тепле місце.
За цей час варто зайнятися підготовленням яблук. З них потрібно тоненько зняти шкірку. Зручніше це робити овочечисткою.
Потім, яблука треба натерти на тертці з великими отворами.
На фото видно, що опара покрилася бульбашками та ледь піднялася.
До неї слід додати яблука та перемішати все.
Потім, всипати цукор, що залишився, тобто 2 столові ложки й перемішати.
Насамкінець, малими порціями (по 2-3 ст. л.) потрібно підмішати в тісто для яблучних оладок муку.
Тісто повинно мати середню густоту, його консистенція мала б нагадувати вівсяну кашу.
Смажити яблучні оладки необхідно на розпеченій сковороді на рослинній олії на максимальній температурі плити.
Кожен бік оладок потрібно смажити 2-3 хвилини до утворення на них рум’яної поверхні.
Готові оладки неодмінно треба розмістити на паперовому рушнику, щоб із них стекла зайва олія.
Апетитними оладками з яблуками на дріжджах із приємною кислинкою та красивим золотистим кольором можна смакувати.
На фото нижче добре видно оладок в розрізі, що ілюструє його ідеальну пропеченість.
Подавати до столу яблучні оладки потрібно теплими (не гарячими), щоб сповна розкрити приємний кислуватий смак яблука. Хоча, це правило, зазвичай, не діє. Домашні ласуни наминають їх у гарячому вигляді, навіть, без варення та сметани.