Хочете здивувати свою сім’ю яскравою і корисною стравою? Тоді до ваших послуг цей мій рецепт. Сьогодні готую смачні і корисні зелені млинці зі шпинатом. Я отримала велике задоволення, знявши процес їх створення на фотоапарат. Шкода, що фотографії не можуть передати смак і аромат моїх зелених млинців. А вони, повірте, чарівні! Ділюся своїм любимим і перевіреним рецептом яскравих і красивих зелених млинців. Він досить простий і мало чим відрізняється від випічки звичайних тонких млинців на кефірі. Але свої нюанси все-таки є. Покроково зроблені фото проілюструють мій опис і результат вас, безумовно, порадує.
Інгредієнти: Борошно, Вода, Кефір, Сіль, Сода, Соняшникова олія, Цукор, Шпинат, Яйце
Отже, нам потрібно:
- яйце – 1 штука;
- цукор – 1,5 ч. ложки;
- шпинат (заморожений) – 50 грам;
- вода – 1 ст. ложка;
- сіль – 0,5 ч. ложки;
- олія рослинна (без запаху) – 2-3 ст. ложки;
- кефір – 150 міліграм;
- сода – 0,5 ч. ложки;
- борошно пшеничне в / с – 5 ст. ложок.
Зміст
Як приготувати зелені млинці зі шпинатом
Основою будь-яких млинців є правильно приготовлене рідке тісто. Цим я і займуся в першу чергу.
Як приготувати тісто для млинців зі шпинатом
Заморожений (або свіжий) шпинат відправити в чашу блендера. У мене свій домашній шпинат, який я заготовила влітку. До шпинату додати столову ложечку води і збити, на максимальній потужності блендера, до однорідності.
У глибокій посудині змішати яйце, сіль, цукор. Додати харчову соду і кефір. Кефір, обов’язково, повинен бути теплим, щоб погасити соду і з’єднати всі інгредієнти. Перемішувати суміш до тих пір, поки не почне пінитися.
Додати шпинат у вигляді пюре. Гарненько перемішати. Суміш відразу набуде дуже гарний зелений колір.
Додати рослинну олію і просіяне пшеничне борошно вищого сорту. Тісто збити блендером до появи пухирців і однорідності.
Як правильно смажити млинці зі шпинатом на сковороді
На млинцеву сковороду капнути трохи рослинної олії без запаху. Я це роблю тільки перед першим млинцем, щоб він не вийшов грудкою. ?
Один (неповний) ополоник рідкого тіста налити на сковороду, розподіливши тісто по колу.
Обсмажити зелений млинець з двох сторін до готовності. Колір травневої зелені млинчиків замінить більш насичений літній відтінок зеленого кольору. ?
Готові млинці подавати в теплому вигляді зі сметаною або начинкою. Зелені млинці зі шпинатом неймовірно корисні, яскраві і апетитні. Беріть на замітку і готуйте із задоволенням!