Смачні закусочні тарталетки вже давно завоювали популярність серед багатьох господинь. Дехто випікає відразу багато кошиків і наповнює їх різними солодкими (крем, вершки, желе, суфле з ягід) та солоними (паштети, салати) начинками, щоб радувати гостей та рідних десертом і закускою водночас.
Інгредієнти: Зелена цибуля, Зелень петрушки, Кальмар, Кріп, Майонез, Огірок, Салат листовий, Сіль, Сметана, Тарталетки, Яйця
Кухня: Французька кухня
Дуже добре виходить, якщо приготувати тарталетки з кальмарами. Це дуже простий процес, з дуже смачним результатом. Покроковий фоторецепт допоможе в приготуванні та презентації страви, наприклад, для святкового столу.
Складники:
- 10-12 тарталеток для наповнення;
- 1-2 свіжозаморожені кальмари;
- 2 яйця;
- 3-5 листків салату;
- 1 свіжий огірок;
- 2-3 зелені цибулини;
- по малому пучку кропу та петрушки;
- 100 грамів сметани;
- 100 грамів майонезу;
- сіль.
Зміст
Як приготувати тарталетки з кальмарами
Кошики, які потрібно буде потім наповнити, можна спекти самостійно заздалегідь, або придбати в магазині. Якщо є час, то замісити на сметані та спекти смачне тісто для тарталеток зовсім нескладно.
Як зробити начинку для тарталеток
Насамперед, необхідно підготувати декілька кальмарів, зазвичай, у господинь вони в замороженому вигляді. Їх слід розморозити, промити та опустити в киплячу воду не більше, ніж на 5 хвилин (якщо шматки великі, то знадобиться 7 хвилин), інакше він стане «гумовим».
Після зазначеного часу необхідно шматки морського інгредієнта вийняти й промити під краном. Коли кальмар охолоне, його потрібно нарізати соломинками. Дехто «недолюблює» гігантських кальмарів, але на фото якраз цей вид. Виглядає досить симпатично, тож сміливо можна його застосовувати для приготування салатів.
Варені яйця теж потрібно нарізати соломинками.
Дуже смачною начинка для тарталеток виходить, якщо до неї додати соломинки свіжого огірка.
Зелений салат також потрібно подрібнити, краще просто порвати його руками, таким чином у ньому збережеться більше вітамінів.
Для весняного святкового настрою тарталетки з салатом обов’язково слід прикрасити кропом, петрушкою та зеленню цибулі. Апетитна закуска, самим лише виглядом, манитиме до столу.
Після цього, всі складники салату варто перемішати, додавши майонез і сметану. Якщо треба, то салат можна трохи посолити.
Готові тарталетки потрібно наповнити салатом і красиво розмістити на тарілці.
Варто спробувати приготувати таку страву самостійно й переконатися, що страва дуже смачна та заслуговує на компліменти рідних та гостей.
Приваблива закуска має неймовірний смак, через те, що смачне тісто тарталеток і ніжна начинка з кальмара, яйця, огірка та зелені – це чудове поєднання.